home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Rygel: "You're worse than me, I like that."

Likovi
Pilot
Verzija za ispis | Članak je pročitan 59 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Pilot_14.jpg
Pilot_28.jpg
Pilot_25.jpg
pilot006.jpg
Pilot_34.jpg
Pilot_9.jpg
Pilot_39.jpg
Pilot_16.jpg
Pilot_26.jpg
Pilot_37.jpg
Pilot je član vrste koja je poznata gledateljima jednostavno kao Piloti. On je spojen sa Leviathanom, biomehanoidnim svemirskim brodom i tako postaje njihov navigator, suputnik i voljeni član posade. Od kada je spojen, Pilot može živjeti vrlo kratko odvojen od Leviathana i jedino kada putuje u nečem što je napravljeno od leviathanskih komponenti (kao npr. transpot pod). Moyin Pilot je jedino poznat po imenu njegove rase, koje je također i njegovo drugo ime kao opis njegove uloge na brodu. Njegovo pravo ime, ako ga je i imao, nije poznato.

Pilot je bar drugi Pilot kojeg je Moya imala. Bivšeg Pilota je odstranio Crais. Peacekeeperski inžinjer, Velorek je zatim doveo nama poznatog Pilota na Moyu. Privukao ga je sa obećanjem da će biti spojen sa Leviathanom uprkos činjenici da su ga Elderi (Stariji) odbili kao Pilota još prije jer bio pre mlad. Pilot je spojen na umjetan način što je uzrokovalo konstantne velike bolove za njega. Kasnije tokom serije nakon razdvajanja od Moye jer se osjećao krivim za smrt Moying prvog Pilota biva pravilno sojen sa Moyom. Tako su Pilot i Moya započeli dug i težak prirodni proces spajanja.

Pilotova nježna priroda i nepokretljivost mu je ponekad donosila muke. U jednoj od najšokantnijih scena serije (DNA Mad Scientist), članovi posade, ne uključujući Crichtona i Aeryn, su mu odrezali jednu od ruka u zamjenu za njihov put kući. Kasnije se posada ispričava Pilotu zbog toga.

Napisao: Marko Balaban

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.