home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Rygel: "Don't think I'm going to miss you, any of you. I'm not. Well, maybe a little bit."

Likovi
Stark
Verzija za ispis | Članak je pročitan 61 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Stark_16.jpg
Stark_24.jpg
Stark_10.jpg
Stark_25.jpg
Stark_11.jpg
Stark_18.jpg
Stark_26.jpg
Stark_22.jpg
Stark_9.jpg
Stark_23.jpg
Stark je Styker,specializirana podrasa Banika.Stark nosi polu-masku-pričvršćenu za njegovu glavu dvama odvojenim remenovima-od nepoznatog metala,sakrivajući bestjelesni dio narančastog sjaja kad je otriven,na desnoj strani lica koji otkriva jedino kad nekome odnosi bol ili pomaze u "prelasku" duše covjeka neposredni prije smrti.No,čineći to, Stark upije mali dio duše-znanja i emocija- osobe kojoj pomaze "preći" u svoju psihu,što bo moglo objasnit njegovu mentalnu nestabilnost.

Crichton prvi put susreće Starka pri kraju 1. sezone [Nerve] u Scorpiusovoj Gammak bazi gdje su obojica bili zatočeni.Dijelili su ćeliju a Stark baš nije bio popustljiv("Moja strana,tvoja strana!Moja strana,tvoja strana!").Obojica su bili na Scopriusovoj Aurora stolici,a Stark više od 100 puta sto ga je moglo izluditi,iako je priznao Crichtonu da je to sve gluma da bi Scorpia odvratio od sebe.Njegova rase ja izgleda jedina koja se može do vječnosti opirat Aurora stolici.Tu prvi put vidimo i Starkov dar, za olakšavanje boli ljudima,koji je upotrijebio na Crichtonu.Posada Moye je naposljetku uspješna u spašavanju Crichtona,a Stark zahvalno bježi skupa s njma,zatim posuđuje Moyin transportni modul i odlazi u svom smjeru [The Hidden Memory].

Stark se vraća skoro pa godinu poslije na Moyu [The locket] nalazeći Moyu uhvaćenu u vremenskom balonu ili tak o nešto(prostor gdje vrijeme ne postoji).Nakon što je pomogao uznemirenenoji naglo ostarenoj Aeryn Sun,"spaja umove" sa Zhaan otkrivajući tako anomaliju te poslije opet da bi odrzali vrijeme živim da omoguće također ostarjelom Crichtonu da ponisti anomaliju.Nakon toga Stark otkriva pravi razlog povratka na Moyu: smislio je plan kojim će osloboditi transportni brod pun njegove rase a među kojima je i Ka D'Argov sin,Jothee.

Nedugo nakon toga [The Ugly Truth] Moya se susreće sa svojim sinom Talynom,a Crais prepoznaje Starka sa Gammak baze.No svi postaju zatočenici Plokaviana kada Talyn opali na jedan od njihovih brodova...ili možda ne?Cijela posada,uključujući Starka je bila ispitivana vezano za incident.Svi su imali svoju verziju događaja,no u najviše njih Stark je nešto radio oko Talynovih komandnih ploča prije nego je opucao.Kad je saznao da je moguća kazna rasipanje-kojebi mogao i preživjeti ako prebaci dovoljno unutrašnje energije negdje drugo-priznao je da je to on učinio,spašavajući tako posadu. Masku je ostavio Zhaan na čuvanje,koju je to jako pogodilo jer su postali jako bliski nakon spajanja duhova.

Stark preživi rasipanje i sljedeći put je viđen na kraju 2. sezone [Liars,Guns and Money] nakon sto je rekonstruirao tijelo,ukrao brod,smislio plan i krenuo prema Moyi.Njegov plan je opljačkati Shadow Depository iskoristiti novac za otkup što više robova.No nakon nenadanog Scorpiusovog dolaska,stvari se zakompiciraju.Sve pođe naopako kad skuže da novac koji su ukrali je u stvari prikriveni paukovi koji jedu metal i počnu jesti Moyu.Scorpius je pretekao Starka otkupivši cijeli kontenjer robova samo da bi se dočepao Jotheea a zatim 9 999 nepotrebnih robova izbacio u svemir.Saznavši da je Crichton zamijenio sebe za Jotheeev život pomaže posadi Moye u spašavanju Crichtona.Nakon toga se obavezao da će ostati na Moyi i "djeliti budućnost" skupa s Zaan.

Nakon smrti Zaan rano u 3. sezoni Stark postaje mentalno rastrojen,te pokazujući zanimaciju za Aeryn,za koju se Zaan žrtvovala.

Nakon upijanja drevnog Eidelon znanja kako umiriti umirućeg hijerarha a zatim prenošenja znanja na drugog Eidelona,Starkovo se mentalno stanje popravlja.Na kraju Farscapa: Peacekeepers Warsa stark uklanja svoju metalnu masku pokazujući da je njegovo "svjetlo" prestalo goriti,a njegova duša u miru.

Napisao: Ivan Jakiša

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.