home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Well, this space man is going home. Lock up the women and hide the fried chicken!"

Likovi
Kapetan Braca
Verzija za ispis | Članak je pročitan 62 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Braca_20.jpg
Braca_5.jpg
Braca_18.jpg
Braca_13.jpg
Braca_19.jpg
Braca_6.jpg
1G~0.jpg
Braca_17.jpg
Braca_21.JPG
Braca_12.jpg
Meeklo Braca je uveden u seriju krajem prve sezone da bude klasični "red shirt" Peacekeeper časnik, no Braca je preživio sve do kraja 4. sezone kada je serija nažalost ukinuta. Krajem 4. sezone otkriveno je i Bracino ime, Meeklo.

Braca se vrlo brzo uživio u ulogu Scorpiusovog pomoćnika, a John Crichton je njihov odnos usporedio s odnosom Mr. Burnsa i Waylona Smithersa iz Simpsona.

Početkom 4. sezone Poručnik Braca je dobio promaknuće u čin Kapetana i postao pomoćnik Komadantici Mele-on Grayzi.

U početku se činilo kao da je Braca izdao Scorpiusa, međutim ispostavilo se da je Braca ustvari Scorpiusov špijun što je i otkriveno krajem 4. sezone.

Kad je Grayza doživia slom živaca nakon susreta sa Scarranima na Katratziju, kapetan Braca ju je smjenio sa zapovjednog mjesta i sam preuzeo kontrolu nad zapovijednim brodom i primio Scorpuisa natrag. Kad ga je Scorpius pitao gdje je Grayza, Braca je rekao da ju je bacio u zatvor i stavio pod sedative.

Kasnije u "Farscape: Peacekeeper Wars" miniseriji Scorpus je preuzeo kontrolu nad zapovijednim brodom i Braca je još jednom preuzeo ulogu njegovog pomoćnika. Tokom bitke na planeti Qujaga, Braca biva ranjen ali se uspjeva vratiti sa ostatkom grupe i opet se pojavio potpuno zdrav tokom potpisivanja mirovnog ugovora.

Napisao: Marko Kapor

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.