home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Aeryn: "I returned from the dead. Why can't he?"

Likovi
Komandant Mele-On Grayza
Verzija za ispis | Članak je pročitan 57 puta | Ovaj članak čitate 1. put
3G~0.jpg
Grayza_10.jpg
Grayza_13.jpg
Grayza_8.jpg
Grayza_17.jpg
grayza4s5.jpg
grayza6s5.jpg
grayza3s4.jpg
Grayza_9.jpg
4G.jpg
Grayza je Sabaceanka (iako njen blijed bijelo/siv izgled lica i tamne usne mogu dovesti do zaključka da joj je porijeklo od Nebarija) koja unapredjivana kroz Peacekeeper rankove da dostigne rank Komandantice. Lukava, oštroumna i nemilostivo ambiciozna, ona će iskoristiti bilo koga i što god je u njenoj moći da dostigne svoje ciljeve. Ima usađenu žlijezdu u svojim grudima koja sadrži supstancu poznatu kao Heppel ulje, koje je koristila kao sredstvo da svoje muške "žrtve" prikloni svojoj volji. Mana ove žlijezde je to što joj skraćuje život, ali neznamo točno koliko.

Grayza je prvi put viđena na kraju treće sezone serije, kada stiže na Scorpiusov zapovijedni brod da zaustavi njegovo istraživanje o crvotočinama, jer je to bila prijetnja njenim naporima za primirje između Sebaceana i Scarrana.

Kako god, ona postaje intrigirana Johnom Crichtonom i njegovim znanjem o crvotočinama, vjerujući da je to dobra pogodba za rješavanje problema sa Scarranima te izdaje nalog za Moya. Uspješna je u praćenju posade. Na početku 4. sezone hvata Crichtona jer želi dobiti pristup njegovom znaju o crvotočinama, koristeci metode zadovoljstva vise od mucenja. Plan ipak propada jer Crichton uspijeva pobjeći.. Ponižena, Grayza naređuje Braci da nastavi tražiti Moyu.

Napokon, kada je njena ponuda o miru izgubljena, Grayza naredjuje njenom Command Carrieru da napadne Scarrane, samo da bi bila zaustavljena od strane njenog podređenog kapetana Meekla Brace, koji je ustvari bio Scorpiusov špijun dok se pretvarao da je lojalan Grayzi. Braca tako preuzima zapovjedništvo nad Command Carrierom.

Grayza na kraju ubija visokog sekretara Peacekeepera, Maryka, kad joj on govori o njegovim namjerama da se preda Scarranima. Grayza zatim preuzima kontrolu nad svim Pecekeeper snagama. Kada Crichton konačno demontsrira razarajuće moći oružja crvotočine, ona predlaže mir Scarranima "za dobrobit djece". Posljednji put je možemo vidjeti dok potpisuje mirvoni ugovor sa Scarranima.

Napisao: Marko Balaban

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.