home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "God, I love science fiction."

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Ben Browder ponovno sa Claudiom Black
Ben Browder, koji sada ima ulogu Lt. Col. Cameron Mitchella u seriji Stargate: SG-1, oduševljen je što će i dalje glumiti sa kolegicom iz Farscapa, Claudiom Black. Claudia Black postat će regularni član glumačke postave sa svojom ulogom Vale u 10. sezoni. O Stargatu možete više saznati na Crogatu

"Tko god uzme Claudiu Black u svoju emisiju, mislim da je pametan producent." Izjavio je Ben Browder u intervjuu za Sci Fi Wire. "Odlična je glumica i dobra prijateljica. Nemogu biti sretniji kad idem negdje, a da je Claudia Black u blizini."

Čak i dok se Stargate: SG-1 nastavlja, fanovi i dalje raspravljaju o budućim avanturama Johna Crichtona (Browde) i Aeryn Sun (Black). "Bio bih presretan kad bih ponovno glumio Johna Crichtona." Rekao je Browder. "Nisam čuo nikakve nove vijesti o tome, ali mislim da će to biti poslovana odluka. Kad bude pravo vrijeme za realizaciju i kad izvršni producent Brian Henson bude imao volje za snimanje, onda će se Farscape nastaviti."
Browder je dodao: "Brian je očito zauzet drugim stvarima trenutno, ali on i ja samo razgovarali o tome. Mislim da je ovo više pitanje za njega, nego za mene. Farscape ima vrlo posebno mjesto u mom srcu. Obožavao sam seriju i obožavao sam glumiti Johna Crichtona pa ako se pokaže prilika za nastavak Farscapa rado ću se pridružiti."

Browder se nasmijao kad su ga pitali tko bi pobjedio kad bi se John Crichton i Cameron Mitchell ikad potukli. "Aeryn bi se riješila Vale, a onda spasila Johna."

autor: Rygel   datum: 10 Jan 2006
Farscape centar
Pozdrav i dobrodošli na prvu hrvatsku Farscape stranicu. S radošću objavljujem da je Farscape Centar službeno otvoren. Ova stranica je u sklopu SciFi Centara, kao i Star Trek centar, Crogate i Galactica centar. Kao što vidite još nije sve gotovo i još nisu svi tekstovi uploadani, ali ovo je samo početak.

Ovom prilikom pozivam sve voljne pomoći da nam se pridruže u izradi Farscape Centra. Posjetite naš forum ako imate bilo kakva pitanja vezana za ovu ili neku drugu stranicu u sklopu SciFi Centra. To bi za sad bilo sve, hvala vam što stenas posjetili.


Impressum
Mario Petković [Rygel XVI] - Urednik
Boris Rafailović [Picard] - Webmaster

autor: Rygel   datum: 01 Jan 2006
<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Sledeća >>

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.