home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Well, this space man is going home. Lock up the women and hide the fried chicken!"

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Browder o Farscape webseriji
Ben Browder rekao je za SciFi Wire kako očekuje da će reprizirati ulogu astronauta Johna Crichtona u razgovoru vezanom za nadolazeću Farscape webseriju.

Izvršni producent Brian Henson i Rockne O'Bannon raspravljaju o tome kako oživjeti Farscape na internetu u 10 epizoda.

„Ovog trenutka to je Rocknejev i Brianov posao i znam da osmišljavaju kako će to izvesti, ali ne znam kolko su daleko stigli.“ rekao je Browder.

Nedavni štrajk scenarista malo je pokvario planove. Browder je rekao da je prerano govoriti o tome u kolikom stupnju će on sudjelovati u projektu, ali je razgovarao sa Hensonom o webseriji na prošlogodišnjem Comic-Con Internationalu u San Diegu.

„Nisu mi još nikakve detalje rekli i nisam u zadnje vrijeme pročitao ništa novo, ali na Comic-Conu, Brian je govorio o tome i rekao da još osmišljavaju kako to najbolje izvesti. Štrajk scenarista dogodio se ubrzo nakon toga pa se dosta toga stavilo na pauzu i trebati će neko vrijeme prije nego se sve pokrene.“

Browder je bio uključen u stvaranje Farscapea od samih početaka. „Imao sam slobodu u Farscapeu. Bio sam u sobi za scenarista gotovo uvijek kada nisam bio na setu. Uključio sam se u to kolko god sam mogao.“

Osim ovog intervjua vezanog za Farscape webseriju, saznajemo da su Ben Browder i Andrew Prowse uz miniseriju Going Homer napisali i scenarij za film Black Mountain kojeg trenutno razmatraju u MGM-u.

autor: Rygel   datum: 14 Mar 2008
Ben Browder o miniseriji Going Homer
Ben Browder (John Crichton) rekao je za SciFi Wire nekoliko novosti o miniseriji Going Homer, rađenoj za SciFi Channel. Miniserija će prikazivati živote likova iz grčke i rimske mitologije.

„Prilično sam uzbuđen zbog toga što će uskoro trojica velikih oživjeti: Zeus, Poseidon i Had. Uz njih naravno tu si i Atena, Afrodita i Ares. Svi su super.“ rekao je Browder u intervjuvu.

Browder piše scenarij za miniseriju zajedno sa jednim od redatelja Farscapea, Andrewom Prowseom.

Miniserija prati modernog dvanaestogodišnjeg dječaka, zvanog Homer Ulysses Jones, koji može vidjeti grčke i rimske bogove kako hodaju među ljudima. Homer i njegov otac zajedno bježe nakon borbe za skrbništvo u dom njihovoh predaka u Ithacu, N.Y.

Browder je rekao da je nedavni štrajk scenarisata usporio projekt „Trenutno sam zatvoren u kući i prerađujem priču. Ima još puno posla.“

Rekao je još da je uvijek bio zainteresiran za znanstvenu fantastiku i mitologiju. „Kada počnete proučavati grčku mitologiju, viditie kako je puno toga utjecalo na našu civilizaciju. U SAD-u se svuda vidi taj utjecaj i klasična arhitektura. Čak su mitološka bića iz Harryja Pottera bazirana na grčkoj mitologiji.“

Još nije odabrana glumačka postava, a uz to Browder navodi da Prowse i on nisu još razradili sve likove.

autor: Rygel   datum: 13 Mar 2008
Film o životu Jima Hensona
Empire Film Group nabavila je prava za produkciju i distribuciju originalnog scenarija naslovljenog Henosn, Roberta D. Slanea koji govori o životu i postignućima tvorca Muppet Showa, Jima Hensona (njegova kompanija, sa Brianom Hensonom na čelu je napravila Farscape). Produkcija filma trebala bi započeti na ljeto sa budžetom od 30 milijuna dolara.

„Ovo je velik projekt o legendarnom zabavljaču koji je priznat u cijeom svijetu. “ rekao je Dean Hamilton-Bornstein, direktor Empire Film Groupa. „Scenarij je izvanredan i mislim da će zadovoljiti kako gledatelje tako i kritiku. Vrlo smo zadovoljni usvajanjem i komercijalnim kalibrom ovog projekta.“.

Henson pokriva život lutkara, filmaša i zabavljačkog mogula Jima Hensona, od najranije fascinacije televizijom dok je bio teenager pa sve do njegovih spektakularnih uspjeha u karijeri i životu. Još nije odabran redatelj ni glumci, ali se cilja na poznate zvijezde u glavnim ulogama. Producenti filam će biti Eric Parkinson, Xavier Mitchell zajedno sa izvršnim producentom Bornsteinom.

„Jim Henosn jedan je od najpoznatijih zabavljača svih vremena. Njegova priča je inspirirajuća, tragična i epska te vjerujem da će biti važan i zanimljiv igrani film.“ rekao je Parkinson.


autor: Rygel   datum: 04 Feb 2008
Farscape na iTunesima
Jim Henson kompanija je objavila da su njihove TV serije i filmovi sada dostupni za download na Apple's iTunes Storeu. Od 28. siječnja fanovi mogu kupiti epizode 1. sezone Farscapea kao i klasičnu dječju seriju Fraggle Rock (koja slavi 25. godišnjicu ove godine).

Kroz partnerstvo između digitalnog distributera New Video i Jim Henson kompanije, obije seije biti će dostupne za download u cijelosti u nadolazećim mjesecima. Cijena po epizodi biti će 1.99$.

„Nastavljamo biti počašćeni i oduševljeni željama fanova da podržavaju svoje omiljene serije i gledaju ih u svim formatima medija.“ rekao je Nicole Goldman potpredsjednik marketinga i publiciteta Jim Henson komapnije. „Znamo da su naši fanovi tražili ove naslove na iTunesu. Kroz naše partnerstvo sa New Videom nadamo se da ćemo zadovoljiti našu staru i novu pobliku.“


autor: Rygel   datum: 29 Jan 2008

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.