home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Rygel: "Oh yes, I'm back too. Thanks for asking. Back to being me. Back to being ignored."

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Nova TV odlučila otkupiti Farscape!
Nakon konstantnog slanja e-mail poruka na adrese press@novatv.hr i novatv@novatv.hr dobili smo odgovor:

"Poštovani, s obzirom da ste iskazali velik interes, Nova TV je pristala otkupiti seriju Farscape, Nova TV".

Nova TV je napokon odlučila napraviti pravi potez i otkupiti Farscape. Još je nepoznat točan datum emitiranja, ali se nadamo da ćemo i to ubrzo saznati. Iako je Nova TV u prošlosti imala mnoge SF serije na programu, Farscape je daleko najkvalitetnija među njima. Mi se nadamo da će gledanost biti velika i da će ovime poratsi broj Farscape fanova na ovim prostorima.
P.S. Pogledajte datum!

autor: Rygel   datum: 01 Apr 2006
Wayne Pygram u hit seriji Izgubljeni
Wayne Pygram (Scorpius i Harvey) imati će gostujuću ulogu u popularnoj seriji Izgubljeni (Lost). Epizoda u kojoj se Wayne pojavljuje ima vrlo zvučan naslov "S.O.S.". Serija Izgubljeni je dobro poznata našoj publici jer se emitira na Novoj TV. SPOILERI: Evo kratkog sadržaja navedene epizode: Rose se uznenađujuće protivi Bernardovom planu da stvori S.O.S. signal. Jack i Kate odlaze u džunglu kako bi predložili razmjenu sa „Ostalima“ ("The Others"). Locke počinje preispitivati svoju sudbinu na otoku.

Više o seriji možete pogledati ovdje.

autor: Rygel   datum: 28 Mar 2006
Istrakon, Pazin, 31.03. - 2.04.
Od 31. ožujka do 2. travnja će se održavati SF&F konvencija Istrakon u Pazinu, nešto što bilo tko koga i približno zanima znanstvena fantastika ne smije propustiti! Radi se o konvenciji koja je uistinu jedinstvena zbog toga što "za razliku od razvikanijih konvencija koje imaju ozbiljniji prizvuk i privlače većinom SF fanatike kombinira ugodnu i ležernu atmosferu i dobru zabavu smještenu u svijet SF&F-a."

SciFi Centar se pred Istrakon potrudio i stupio u kontakt s organizatorima, pa sve što vas je ikad zanimalo o Istrakonu možete pročitati ovdje. Osim što saznajete sve o povijesti ove možda najbolje domaće SF&F konvencije, Davor Šišović vas približava čitavoj ideji Istrakona i govori što možete očekivati ako vam je "prvi put".

Što još čekate, skočite na stranice Istrakona i saznajte više o bogatom programu koji je ove godine zbilja za sve pohvale, te ako ste u mogućnosti i u blizini Pazina, obvezno posjetite Istrakon, te tako izravno pridonesite jačanju SF scene u Hrvatskoj!

autor: Rygel   datum: 27 Mar 2006
Peacekeeper Wars opet na SciFi Channelu
Jedan radosna vijest za se one koji imaju SciFi Channel.
17. travnja u 23 sata SciFi Channel prikazivat će oba djela miniserije, Farscape: The Peacekeeper Wars. Uživajte!

Cijeli raspored za taj dan možete pogledati ovdje.

autor: Rygel   datum: 09 Mar 2006

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.