home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Rygel: "Don't think I'm going to miss you, any of you. I'm not. Well, maybe a little bit."

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Vala u epizodi 10. sezone Stargatea: SG - 1 (SPOILER)
Hughes Talent Agency Newsletter otkriva kratak sadržaj nadolazeće epizode Stargatea: SG - 1 naslova "Memento Mori".

Valu (Claudia Black) je otela zla Athena, koja želi doći do informacija sakrivenih duboko u Valinim sjećanjima. Athena pokušava doći do tih informacija pomoću memorijskog uređaja. No uređaj umjesto da izvuče informacije, izbriše sva Valina sjećanja. Nakon što je pobjegla od Athene, Vala dobiva posao konobarice waitress te pokušava shavtiti tko je ona. Jedan od redovitih gostiju u kafiću u kojem Vala radi je policajc, Ryan. Nakon što vala svladava dvojicu pljačkaša, Ryan ju privodi u policijsku stanicu na ispitivanje, ali ima poteškoća oko shvaćanja ove misteriozne „konobarice“.

autor: Rygel   datum: 26 Apr 2006
SciFi Centar Forum #01
Svaka tradicija treba početak, a nadamo se da je ova vijest upravo to. Od danas pa nadalje svaka dva tjedna ćemo vam donositi pregled najaktualnijih, najzanimljivijih i najvažnijih tema s našeg Foruma. Za početak, ako već niste registrirajte se, te se uključite u rasprave. Kada smo to riješili, par riječi o samom Forumu, koji je najveće domaće okupljalište SF fanova – bilo da se radi o ljubiteljima Star Treka i Star Warsa, preko Farscapea i Battlestar Galactice pa sve do StarGatea i Babylona 5.

Dakle, od posebnosti valja istaknuti mogućnost da se članovi opredijele za neki od brodova iz SF svemira (primjerice USS Enterprise, RSD Skywalker, Battlestar Galactica, Moya itd.) i tako dobiju boju za svoje korisničko ime, te temu gdje će se s ostalim članovima posade družiti. Također, upečatljiva je i
USS Astraea, simulacija Star Trek svemira u kojoj članovi foruma preuzimaju uloge časnika Zvjezdane Flote. Od stvari koji će uskoro doživjeti svijetlo dana, izdvajamo potpuno nove činove s prigodnom SF tematikom, te odličja za forumaše koji su ostavili nešto posebno iza sebe. Za one koji nisu znali, svaki mjesec se održavaju i izbori za forumaša, avatar i potpis mjeseca. Svima nominiranima, ali posebno pobjednicima ovim putem čestitamo!

Od tema, valja istaknuti marljive ljubitelje Farscapea i njihove "Komentare epizoda", uvijek prvi i jedinstveni "USS Enterprise", te najbolje provale forumaša u "Best Of". Dodano je i par podforuma, za Andromedu, Dune, Firefly, Lost i SAaB, a svi zainteresirani su pozvani prijaviti se za skrbništvo, tj. moderatorstvo nad istima. Od ostalih novosti na Forumu izdvajamo aktiviranje posade "Deep Space Nine", te napominjemo da će popriličan broj forumaša navratiti na ovogodišnji SFeraKon – vidimo se tamo!

autor: Rygel   datum: 19 Apr 2006
Sretan Uskrs!
Farscape Centar i cijeli Sci Fi Centar Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs!

Pozivamo Vas da nam se pridružite u raspravama na našem forumu, gdje komentiramo Star Trek, Star Wars, Farscape, Battlestar Galacticu, Stargate, Babylon 5 i druge SF serije. Tu su i teme iz znanosti i svemirskog programa, a u našim podkategorijama Bar@Trek's i Misc možete malo pobliže upoznati tko je tko među forumašima, "ugurati" se, možda i u izbor za forumaša mjeseca, a ukoliko imate volje i znanja, postati član tima koji radi na daljnjem proširenju sadržaja najboljeg SciFi sitea u Hrvatskoj.

autor: Rygel   datum: 16 Apr 2006
Farscape Starburst DVD 4.1
Informacije su sada dostupne za Farscape: Starburst Edition 4.1 koji će biti pušten u prodaju 13. lipnja ove godine. DVD će sadržati prvih sedam epizoda 4. sezone ("Crichton Kicks", "What Was Lost Part 1: Sacrifice", "What Was Lost Part 2: Resurrection", "Promises", "Natural Election", " John Quixote").

Što se tiče dodataka, biti će: “Farscape: The Story So Far”, intervju sa Jonathanom Hardyem (glas Rygela) i Rebeccom Riggs (Commandant Grayza), “Inside Farscape” govori o negativnim likovima u seriji i o vizualnim efektima 4. sezone. Tu su još i novi komentari za epizodu “John Quixote” sa Benom Browderom i Claudiom Black, izbrisane scene, nova verzija povijesti lika za Johna Crichtona, Aeryn Sun, Ka D’Argoa i Chianu. Jedni od najzanimljivijih dodataka su sigurno “Cool Farscape Facts” i “Alien Encounters”.

autor: Rygel   datum: 14 Apr 2006

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.