home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Who's your daddy? C'mon, you know who your daddy is. Who's your daddy? D'Argo, tell him who his daddy is."

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Update - galerija
Nakon otprilike 5 mjeseci teškog, ali zabavnog posla, napokon mogu reći da se u našoj galeriji mogu naći slike od svih Farscape epizoda. Samo u toj kategoriji ima 2526, a cijela galerija za sad ima 3061 slika u 108 albuma. U galeriji se ističu predivni radovi fanova koje možete vidjeti u kategoriji Artwork. Skoro svakodnevno ubacuju se nove slike i mi se nadamo da će ubrzo (ako već i nije) naša galerija biti najbolji izvor Farscape slika na internetu.

Još jedna novost u galeriji je ta što se od sad možete registrirati i tako sami doprinjeti stvaranju najboljeg izvora Farscape slika. Posjetite galeriju i uživajte u predivnim slikama Farscapea. Uz to možete ocijeniti sliku koja vam se dopada, pa čak je i prokomentirati.

autor: Rygel   datum: 02 May 2006
Dodjela Saturna je danas!
Večeras je dodjela nagrade Saturn. Među nominiranima našli su se i neki iz Farscapea. Ben Browder (John Crichton) je nominiran za najboljeg glumca u TV seriji za njegovu ulogu Camerona Mitchella u seriji Stargate: SG-1. Claudia Black je nominirana za najbolju sporednu žensku ulogu u TV seriji za njenu ulogu Vale, također u seriji Stargate: SG-1.

Dave i Lou Elsey, zajedno sa Nikkijem Gooleyem nominirani su u kategoriji za najbolju šminku za njihov rad na filmu Star Wars: Episode III. Terry Ryan je nominiran za njegov rad na kostimima u filmu King Kong. Nagrade će biti predstavljene danas u Universal Cityju. Posjetite Academy of Science Fiction Fantasy & Horror Films za više informacija i pogledajte cijeli popis nominiranih za prestižnu nagradu Saturn. Nadamo se da će netko iz Farscape ekipe osvojiti pokoji kipić.

autor: Rygel   datum: 02 May 2006
Osvojite ručak s Benom Browderom
Charity Folks je pokrenuo nekoliko aukcija kako bi pomogao Waterkeeper Alliance. Jedan od aukcija je ručak s Benom Browderom na setu Stargatea: SG-1. Osim Bena u aukciji su još neki iz Stargatea, Richard Dean Anderson, Amanda Tapping i Joe Flanigan. Iz Battlestar Galactice na aukciji su Edward James Olmos i Katee Sackoff. Aukcija traje do 20. travnja. Trenutna ponuda za Bena Browdera je 1 600$.
UPDATE: Aukcija je završila te je zadnja ponuda za ručak sa Benom Browderom na setu Stargatea: SG-1 iznosila 10 000 $. Najveći iznos bio je ponuđen za Richarda Deana Andersona i Amandu Tapping (Stargate: SG-1), čak 30 000 $. Tu je još 10 000 $ za Joea Flanigana (Stargate: Atlantis) i 4 250 $ za Edwarda Jamesa Olmosa i Katee Sackhoff.

autor: Rygel   datum: 29 Apr 2006
Gdje su sada?
Sigurno se pitate gdje je sada i što radi ekipa iz Farscapea. Evo odgovora:

Raelee Hill ima ulogu u pomoćnom medicinskom osoblju u nadolazećem filmu „Superman Returns“.

Paul Goddard ima novi album! Paul je napisao i aranžirao sve pjesme na albumu. Ima čak i jednu jazz pjesmu koju izvodi zajedno sa Claudiom Black. CD se sastoji od 11 pjesama, preko 50 minuta glazbe.

Claudia Black igra ulogu Faune u novoj video igri "Neopets: The Darkest Faerie".

Andrew Prowse (Redatelj: Ligars, Guns and Money, Part 1, Look at the Princess, Parts 1 i 3, Bad Timing, Unrealized Reality i dr.) uzeo je redateljsku palicu za TV film „Attack of the Gryphon“. Distributer filma je SciFI Channel u 2006. godini.

Rowan Woods (Redatelj: A Human Reaction, Nerve, Won't Get Fooled Again i dr.) govori o filmu „Little Fish“ u intervjuu za Australian Film Commission ovdje .

Bianca Chiminello će se pojaviti u dva filma. Prvi je „Toxic“, u kojem ima ulogu Ravena,a drugi film je „Japan“ u kojem glumi Sarah Costru.

Brian Henson (Izvršni producent i redatelj: Exodus from Genesis, miniserija) ima nekoliko novih stvari u njegovim radovima. Brian će biti izvršni producent za film „Fraggle Rock: The Movie“ gdje je i redatelj i za „The Power of the Dark Crystal“. Redatelj je i u jednoj epizodi (Battleground) nadolazeće serije "Nightmares and Dreamscapes: From the Stories of Stephen King".

Tony Tilse (Redatelj: PK Tech Girl, The Way We Weren't, Green Eyed Monster i dr.) je trenutno redatelj nove TV serije za australsku televiziju. Serija se zove "Tripping Over".

Naren Shankar je trenutno scenarist i producent serije CSI: Crime Scene Investigation (Ekipa za očevid)

Nažalost, David Peckinpah (Scenarist: Twice Shy i We're So Screwed, Part 1) je preminuo od zatajenja srca prošlog mjeseca. Imao je samo 54 godine.

Michael Cassutt (Scenarist: Out of Their Minds) je pisac nove antologijske serije zvane "Masters of Science Fiction“. Serija je trenutno u pre-produkciji, a točan datum prikazivanja još nije dostupan. Uz Michaela pisac serije je i J. Michael Straczynski (Babylon 5). Sastojat će se od 6 sati dugih filmova i prikazivat će se na ABC-u u jesen 2006. godine. U seriji će biti priča od Isaaca Asimova, Raya Bradburya, Harlana Ellisona, Roberta Heinleina, Stanislava Lema i H.G. Wellsa.

autor: Rygel   datum: 27 Apr 2006

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.