home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Jool: "They shot me, they pushed me, they made me drink piss."

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Farscape radio
Evo linka na stranicu http://www.scapecast.org/. Scapecast je smišljen kao neka vrsta radio programa, odnosno kao jedna radio emisija u kojoj fanovi komentiraju Farscape i iznose neke novosti o seriji. Poslušao sam prvu epizodu i stvarno nije loše.

Za sad imaju tri epizode, ali bit će još. Epizoda se može downloadati ili slušati direktno sa stranice pomoću libsyna. Uglavnom izgleda dosta zanimljivo i vrijedno downloada.

autor: Rygel   datum: 20 May 2006
Novi Intervju sa Lanijem Tupuom
Jedan nov, zanimljiv i zabavan intervju sa Lanijem Tupuom koji u Farscapeu glumi Kapetana Craisa i daje glas Pilotu. Intervju se nalazi na njemačkoj stranici Stargate Project, točnije u Farscape zoni te stranice. Englesku verziju intervjua možete pročitati ovdje.

Uglavnom jako zanimljiv intervju kojeg vrijedi pročitati i još bolje se upoznati sa izvrsnim glumcem Lanijem Tupuom.

autor: Rygel   datum: 17 May 2006
Akcija za otkup Stargatea!
Dragi prijatelji SF-a, pozivamo vas da se pridružite akciji organizranoj u sklopu SF Centra, a koja ima za cilj otkup Stargatea SG-1 i Stargatea: Atlantis od strane HRT-a, te njihovo naizmjenično prikazivanje sa već otkupljenom Battlestar Galacticom.

Ukoliko zaista volite SF, apeliramo na vas da na program@hrt.hr pošaljete mail slijedećeg sadržaja, potpisan vašim imenom i prezimenom:

Štovani!

Zahvaljujem vam na otkupu "Battlestar Galactice", s nadom kako će serija dobiti kvalitetan termin prikazivanja. No, imajući u vidu kako je HRT najbolja hrvatska TV postaja, pozivam vas da otkupite i iznimno popularne SF serije "Stargate SG-1" i "Stargate: Atlantis" i prikazujete ih naizmjence sa "Battlestar Galacticom", a po uzoru na prikazivenje "Ekipe za očevid: Las Vegas" i "Ekipe za očevid: Miami".

Unaprijed zahvaljujem,

[ime i prezime]

Osim toga, svoj obol možete dati i postanjem na HRT Forumu.

autor: Rygel   datum: 14 May 2006
SciFi Centar Forum #02
Od zadnjeg izvjestaja je proslo gotovo dva tjedna, te je red da vas ponovo namamimo da se registrirate i ukljucite u rasprave. Uz vec standardne stvari karakteristicne za SFC Forum spomenute u proslom broju, dodali smo i potpuno nove cinove sa SF tematikom (neke mozete vidjeti na slici uz ovu vijest), te jos jednu osebujnost, odlicja za forumase s posebnim zaslugama kao sto su 'Forumas mjeseca', 'Osoblje SFC-a' itd.

Valja spomenuti da upravo traje razdoblje izbora, a ovim putem cestitamo svima nominiranima. O pobjednicima naravno vise u sljedecem broju. Sto se tice novih skrbnika, Anada Rey i Adrian Cox su postali zaduzeni za Star Wars podforum, dok je Rygel i ovaj mjesec "zasjenio" kolege. Od izostanaka, dugo nema Hah-a, Kestre i Sidha, kojima porucujemo da se vrate - skuhali smo vam pastasutu. ;)

Za mali poticaj izdvajamo novije forumase s perspektivom - vG, Mission Vao, vojvoda - samo tako nastavite! Dok ovo pisem, zavrsena je nadogradnja Foruma s kojom dolazi jos par "cool stvarcica", pa da i to spomenemo u ovom osvrtu, te se zahvalimo Darth Vaderu na pomoci. To je vise manje to, cujemo se za dva tjedna, post on!

autor: Rygel   datum: 03 May 2006

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.