home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Zhaan: "Rygel, what a surprise. I see you're having something to eat. Is this your third helping or your fourth?"

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Novi intervju sa Benom Browderom
Novo izdanje Stargate Magazina (lipanj/kolovoz 2006) ima četiri strane intervjua sa benom Browderom i njegovu veliku sliku. "

"U drugoj godini avantura sa „Stargateom SG-1“ Ben Browder gleda kako je njegov lik Cameron Mitchell napredovao u svojoj poziciji vođe tima SG-1". Cijeli intervju moľete pročitati ovdje.

Promotivne i epizodne slike glumaca u 10. sezoni Stargatea SG-1 možete vidjeti ovdje.

autor: Rygel   datum: 19 Jun 2006
Farscape 2005 konvencijski DVD
Creation Entertainment ima u prodaji novi Farscape 2005 konvencijski DVD! Ako je i približno slično verziji iz 2004. godine, onda je stvarno dobro. Na DVD-u se nalaze snimke sa poznatog okupljanja Farscape fanova u studenom 2005. godine. Fanovi iz cjelog svijeta dolaze u Burbank na službenu Farscape konvenciju kako bi vidjeli svoje najdraže glumce iz Farscapea, ali i svoje prijatelje.

DVD uklučuje i arhivske snimke razgovora sa Benom Browderom, Gigi Edgly, Davidom Franklinom, Anthonyem Simcoem, Rebeccom Riggs i drugima. DVD se može kupiti ovdje za $19.95.

autor: Rygel   datum: 08 Jun 2006
Ben Browder osvaja nagradu Spacey!
Glasovi su zbrojeni i Ben Browder (John Crichton) je osvojio nagradu Spacey za najboljeg novog lika. Ben ima ulogu Lt. Camerona Mitchella u popularnoj znanstveno-fanstastičnoj seriji „Stargate SG-1". Druga je bila Claudia Black (Aeryn Sun) čiji se lik, Vala Mal Doran, također pojavljuje u "Stargateu SG-1". Nagrada Spacey je jedina nagrada za SF i fantasy dostignuća u Kanadi. Čestitamo Benu na osvojenoj nagradi, ali i Claudiji za odlično 2. mjesto.

Ovom prilikom vas podsjećam da akcija za otkup Stargatea SG-1 i Stargatea: Atlantis još traje. Možete se uključiti u akciju tako da na program@hrt.hr pošaljete mail slijedećeg sadržaja, potpisan vašim imenom i prezimenom:

Štovani!

Zahvaljujem vam na otkupu "Battlestar Galactice", s nadom kako će serija dobiti kvalitetan termin prikazivanja. No, imajući u vidu kako je HRT najbolja hrvatska TV postaja, pozivam vas da otkupite i iznimno popularne SF serije "Stargate SG-1" i "Stargate: Atlantis" i prikazujete ih naizmjence sa "Battlestar Galacticom", a po uzoru na prikazivenje "Ekipe za očevid: Las Vegas" i "Ekipe za očevid: Miami".

Unaprijed zahvaljujem,

[ime i prezime]

autor: Rygel   datum: 04 Jun 2006
Video intervju sa Claudiom Black
Forum Southeast Scapersa ima ekskluzivni video intervju sa Claudiom Black (Aeryn Sun) u kojem govori o svom sudjelovanju u filmu "Stolen Life".

Video možete direktono skinuti sa ovog linka: http://www.avenuepotter.com/~blueaeryn/Claudia.mp4

Video je u mp4 formatu pa možda neće raditi sa svim playerima.

autor: Rygel   datum: 28 May 2006

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.