home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Harvey, kiss my medulla oblongata."

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Gdje su sada? #2
Rowan Woods (Redatelj epizoda: Nerve, Kansas, itd.) ima novi film dostupan na DVD-u. Little Fish sa glumcima Cate Blanchett i Samom Neillom je dobio odlične kritike Entertainment Weeklyja. Uz to film je dostupan i na Amazon.com.

Film Last Train to Freo sa glavnim glumcima Gigi Edgley (Chiana) i Steveom Le Marquandom (Oo-Nii u epizodama What Was Lost: Sacrifice i Resurrection) prihvaćen je od Australskog filmskog instituta. Redatelj filma je Jeremy Sims (Rorf u epizodama the Blood Runs Clear i Liars Guns and Money 2. i 3. dio).

Gigi Edgley će se pojaviti i u novom filmu naslova "Final Destination".

Linel Haft (Jedan od Zenetan pirata u epizodi Liars Guns and Money i Maryk u The Peacekeeper wars) je odglumio vozača taksija u epizodi Crouch End serije Nightmares and Dreamscapes.

Osim Linela Hafta u seriji Nightmares and Dreamscapes se pojavljuje i Chris Heywood (Maldis u epizodama That Old Black Magic i Picture if You Will) kao Dr. Bogner u epizodi The Road Virus Heads North.

U epizodi Battleground, već navedene serije pojavljuje se i Bruce Spence (Prefect Falaak u epizodi A Prefect Murder) kao žrtva ubojstva. Još zanimljivije, redatelj epizode je Brian Henson.

Jason Clarke (Scarran Jenek u epizodama Prayer i We're So Screwed trilogiji) imati će glavnu ulogu u seriji Brotherhood.

Wayne Pygram (FS: Scorpius; SW: Governor Tarkin) ima novu potpisanu kartu za Star Wars Evolution 2. Ovo je jedna od najrjeđih karata, sa samo 200 potpisanih i dosupnih.

autor: Rygel   datum: 23 Jul 2006
Farscape Starburst DVD 4.2
ADV Films je najavio sadržaj sljedećeg nastavka njihovih Starburst DVD-a. Starburst DVD 4.2 će biti pušten u prodaju 8. kolovoza ove godine.

Novi DVD kao i prethodni ima puno dodatnog sadržaja, komentari Bena Browdera (John Crichton), Claudije Black (Aeryn Sun) i Davida Kempera (scenarist/producent) za epizodu „Kansas“, intervju iza scene sa Wayneom Pygramom (Scorpius), Lanijem Tupuom (Crais i glas Pilota) i Davidom Franklinom (Braca).

Osim toga u dodatcima se može pronaći povijest likova za Scorpiusa, Bracu i Grayzu, produkcijska dizajn galerija, izbrisane scene i nove verzije za “Cool Farscape Facts” i “Alien Encounters”.

autor: Rygel   datum: 12 Jul 2006
Lions Gate, novi vlasnik Debmar-Mercury kompanije
Lions Gate, koji je producirao Peacekeeper Wars DVD je novi vlasnik Debmar-Mercury kompanije koja ima distributivna prava na mnoge TV serija, kao što su South Park, The Dead Zone i Farscape.

Više možete pročitati ovdje

autor: Rygel   datum: 12 Jul 2006
Paul Goddard na Farscape konvenciji
Paul Goddard (Stark) je najavljen kao najnoviji gost za 2007 službenu Farscape konvenciju koja će trajati od od 3. - 5. studenog u Burbank. Izgleda da će ovogodišnja konvencija biti odlična sa već najavljenim Benom Browderom, Paulom Goddardom, Raelee Hill, Daveom Elseyom, Louom Elseyom, Wayneom Pygramom i Guyom Grossom.

Ovdje možete pogledati što se sve događalo na Farscape konvenciji prošle godine.

autor: Rygel   datum: 08 Jul 2006

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.