home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "God, I love science fiction."

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

FSC is back!
Pozdrav ljudi. Evo napokon, nakon 3 mjeseca i Farscape centar se vraća u život! Bilo je dosta problema, ali opet smo online i potrudit ćemo se da tako i ostane.

Uz to dobili smo i novi dizajn stranice na kojem moram zahvaliti check-one-u, autoru stranice Mos Croatia Spaceport. Dodali smo i kategoriju, osoblje gdje možete pročitati članke o glumačkoj i produkcijskoj ekipi Farscapea. I engine stranice je dorađen, dodan je broj čitanja članka, opcija za ispisivanje članaka i još dosta toga. Najbolje da pogledate sami.

Naša Galerija neprestano raste i uskoro dobiva novi izgled, a najbolji dio je to što se i vi možete registrirati u galeriji te uploadati vaše Farscape slike.

SciFi Centar je promijenio hosting pa je tako nažalost i forum izgubio sve postove i korisnike iz 6. 7. i 8. mjeseca ove godine. Farscape dio foruma je izgubio otprilike 2000 postova, ali to smo spam... ovaj... kvalitetnim postanjem nadoknadili. Forum ima sve više forumaša i svakim danom postižu se novi rekordi. Registrirajte se i vi! Klik.

To bi bilo sve za sada. Uživajte!

autor: Rygel   datum: 21 Dec 2006
SFC Forum #05
Praznici su gotovo iza nas, forumaši se polako vračaju s ljetovanja, sve se vrača u normalu. Odakle početi? Možda je od svega u ovom razdoblju hiberniranja najjači dojam ostavio forumski RPG, SS Tesla. Promidžbeni video obvezno pogledajte ovdje (~7 MB), a zgode pustolova s trgovačkog broda isto tako možete skinuti i čitati u .pdf formatu. Također, izabran je i novi predstavnik forumaša, pa dužnost Vox Populija sada obavlja T'Rapavi.

Što se tiče forumske svakodnevice, ljubitelji Farscapea su konačno promijenili boju svoga broda, a Doctor je u forumskoj kladionici za SP u Njemačkoj imao najviše znanja (i sreće :-). Trenutno je aktualno i SP u košarci pa navratite po koji tip. Osim toga u nedostatku pametnijeg posla forumaši su se obračunavali u StarCraftu, a najbolji igrač je vG, no pohvale idu i najboljem igraču bez BNet iskustva, Orionu.

Nadalje, vezano uz sami SFC, u obitelj Staffera su ušli forumaši Coda, B'Pol i Hah - čestitke. Od perspektivnijih pridošlica pak izdvajamo nexus, Enfant terrible i (već afirmiranog) Stazha. Na posljetku, u pogon je stavljen i Anketarij u kojem se trenutno (sezonu po sezonu :-) bira najbolja epizoda Star Treka. Ako se već niste registrirali, što čekate?

autor: Rygel   datum: 22 Aug 2006
U epizodi "200" Stargatea: SG-1 pojavljuje se i Farscape
Novi broj časopisa TV Guide donosi poseban osvrt na jubilarnu, 200-tu epizodu Stargatea SG-1 pod naslovom "20O", a čija je premijera zakazana za 18. kolovoza, otkrivajući pritom kako je gotovo čitava epizoda posvećena svojevrsnom parodiranju drugih SF/fantasy serija i filmova kao što su Star Trek, Farscape, Firefly i Čarobnjak iz Oza. Štoviše, u epizodu je ubačeno i zamišljeno vjenčanje Jacka O'Neilla i Samanthe Carter.

"Svaka od scena je posveta onim stvarima na koje smo kroz protekle godine aludirali u seriji. To je posveta našim fanovima. Nadamo se kako će ju prigrliti i pritom zaključiti - Hej, pa oni govore o nama!", izjavila je Amanda Tapping.

Osim toga, u novom TV Guideu objavljen je i intervju sa Christopherom Judgeom (Teal'c) kao glumcem koji se pojavio u najviše Stargate epizoda (slično kao i Worf u Star Treku).


Vijest prenijeta sa Crogatea.

autor: Rygel   datum: 16 Aug 2006
Natalie Mendoza u horror filmu
Ako možete podnijeti puno krvi potražite prelijepu Natalie Mendozu (Lishala u 1x14 Jeremiah Crichton) u novom horror filmu The Descent. Natalie ima ulogu Juno, jedne od cijele ženske posade istražiteljica špilje. Naravno kako to obično bude u horror filmovima, ekspedicija vrlo brzo ode u krivom smjeru.

Film je doživio veliki uspjeh pri prvom prikazivanju kritički i komercijalno u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i Italiji. "London Film Critics Circle" je nominirao film za najbolji britanski film godine, najboljeg britanskog redatelja godine i najboljeg britanskog producenta godine.

autor: Rygel   datum: 04 Aug 2006

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.