home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Rygel: "Don't think I'm going to miss you, any of you. I'm not. Well, maybe a little bit."

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Što ima novo kod Hensona?
Zanim vas što ima novo u Jim Henosn kompaniji osim Farscape webisoda, stripa i izdavanja serije na iTunesima?

Evo novih Henson vijesti:

Sid, the Science Kid - predškolska serija koja se bavi znatiželjom svojih mladih gledatelja te ih potiče da istraže osnove znanosti u svakodnevnim pojavama. Sid the Science Kid imati će svoju premijeru na PBS Kids-u 1. listopada 2008. Više o seriji možete sazati ovdje.

Pajanimals – još jedna Hensonova predškolska serija koja je trenutno u razvoju za večernji termin na PBS-u.

Fraggle Rock film – Henson se udružuje sa Weinstein kompanijom u produkciji igranog filma Fraggle Rock. Brian Henson i Lisa Henson biti će izvršni producenti zajedno sa Ahmetom Zappom. Cory Edwards će se pobrinuti za scenarij i za režiju.

Puppet Up! Uncensored – vraća se u Los Angeles, a nastupi ove humoristične improvizaijske ekipe su od svibnja do kolovoza. Puppet Up! Uncensored nam prikazuje što dobijemo kada spojimo provokativan humor sa hrpom lutaka.

autor: Rygel   datum: 23 May 2008
Podcast o Farscape stripu
Ako vas zanima više informacija o nadolazećim Farscape stripovima poslušajte podcast na Jim Henson službenoj stranici.

U ovom podcastu možete čuti ekskluzivni intervjuv sa urednikom Boom! Studiosa, Mattom Gagnonom koji govori o Farscape stripu i o ulozi Boom! Studiosa u svemu tome. Matt i njegova ekipa su veliki fanovi Farscapea, ali na žalost trenutno nije mogao otkriti neke detalje vezane uz strip.

Podcast možete direktno skinuti ovdje u MP3 formatu.


(+ Kliknite na sliku za uvećanje )


autor: Rygel   datum: 22 Apr 2008
Novi Farscape strip!
Jučer na New York Comic-Conu, objavljeno je da BOOM! Studios i The Jim Henson Company vraćaju Farscape kao strip seriju. BOOM! će izdati četiri miniserije koje će istražiti i proširiti svijet Farscapea. Iako pisaća i crtača ekipa još nije objavljena, strip će biti izdan kasnije ove godine.

Farscape strip koristit će se nadolazećim web epizodama koje će producirati Jim Henson kompanija zajedno sa RHI Entertainmentom za SciFi.com. web epizode će opet združiti izvršnog producenta Briana Hensona i tvorca serije Rockneja S. O'Bannona.

„Jako je uzbudljivo raditi sa BOOM! Studijem na ovom projektu jer znamo da su članovi njihovog tima istinski fanovi serije. Radeći sa jednim od nama najomiljenijih strip izdavača, znamo da će naši fanovi podržavati i uživati u ovim originalnim avanturama dok će nova publika imati fantastično upoznavanje sa svijetom Farscapea.“ rekao je Brian Henson.

Više možete pročitati ovdje u pdf formatu.


(+ Kliknite na sliku za uvećanje )


autor: Rygel   datum: 20 Apr 2008
Nove Farscape plišane igračke
Toy Vault je otkrio nove Farscape plišane igračke. Scorpius, Rygel, DRD i DRD 1812 sada su dostupni u prodaji.

Cijene se kreću oko 30 $, a jedino plišana lutka Rygela koja je u stvarnoj veličini odskače po cijeni te košta čak 150 $.

Više detalja o igračkama možete pogledati ovdje.


(Rygel, Scorpius)


(DRD, DRD 1812)


autor: Rygel   datum: 20 Apr 2008

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.