home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Rygel: "May your afterlife be almost as pleasant as mine."

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Claudia Black u novoj SciFi seriji
Claudia Black (Aeryn Sun) nedavno je završila sa snimanjem gostujuće ulogu u novoj seriji SciFi channela, The Dresden Files. U epizodi naslova The Other Dick, Claudia ima ulogu Liz Fontaine.

Utemeljena na romanima Jima Butchera, serija The Dresden Files govori o privatnom detektivu, Harryu Dresdenu (Paul Blackthorne) koji posjeduje izvanredne mogućnosti. Harry je ustvari čarobnjak, rješava tajanstvene slučajeve i bori se protiv tamnih sila sa britkim smislom za humor.

Epizoda u kojoj će se Claudia Black pojaviti biti će emitirana 25. ožujka. Još informacija o seriji možete pronaći na službenoj stranici stranici i na našem forumu.

autor: Rygel   datum: 22 Feb 2007
Prvi domaći podcast o SF-u
Iako se Hrvatska ne može pohvaliti povelikim brojem podcastova, možemo vas usmjeriti na jedan nedavno otvoren, posvećen upravo onome što čitatelje ovih stranica zanima - znanstvenoj fantastici i fantastici općenito.

Podcastu je naziv Al' s nama nikad ne znate, trenutno su za download spremne dvije epizode, a nove stižu svake nedjelje, te ih možete skinuti ovdje.

U prvoj epizodi se spominje Battlestar Galactica, ali neka o tome brinu naše kolege sa Galactica Centra. Za nas je važnije to što se u drugoj epizodi spominje i Farscape kao jedna od serija koja zaslužuje mjesto na mašim malim ekranima.

autor: Rygel   datum: 16 Jan 2007
Novi intervju Bena Browdera
ScapeCast za svoju 20. epizodu ima intervju sa Benom Browderom. ScapeCats je uvijek u toku kada je Farscape u pitanju, a ovaj mjesec u svojoj epizodi nude razne informacije o konvencijama, glumcima, kreativnom osoblju i još puno toga. Intervju sa Benom Browderom možete skinuti ovdje.

autor: Rygel   datum: 11 Jan 2007
Godina dana Farscape Centra
Prije točno godinu dana pisao sam vijest da je Farscape Centar službeno otvoren. Danas slavimo 1. rođendan 1. Farscape stranice ne samo u Hrvatskoj već na ovim prostorima.

U ovih godinu dana došlo je do jako velikih promjena. Nakon tri mjeseca neaktivnosti, FSC se vratio i to sa novim dizajnom. Na FSC-u možete naći sadržaje svih epizoda Farscapea, likove, glumce, enciklopediju, a uz to u izradi su dodatni sadržaji poput recenzija i raznih članaka o "manje važnim" stvarima.

No ipak najveći ponos ove stranice leži u njenoj galeriji. Pet tisuća (5 000!) slika, pregledanih više od 30 000 puta u svega par mjeseci. Sve što je viđeno u Farscapeu, tu mozete pronaći.

Farscape Centar vam želi sve najbolje u novoj 2007. godini.

autor: Rygel   datum: 01 Jan 2007

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.