home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Aeryn: "D'Argo is thinking with his mivonks again."

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Novi projekt Jim Henson Co.
Prema navodima iz Hollywood Reportera, Jim Henson Company, u suradnji sa Walden Mediom i Foxom 2000 namjerava ekranizirati roman The Doubtful Guest, autora Edwarda Greya. Radnja romana vrti se oko ekscentrične obitelji čiji se život iznenada promijeni iz korijena nakon što ih, nenajavljeno i nepozvano, posjeti čudno biće sklono ka neslanim šalama i ubrzo izazove opći nered u njihovom domu. Navedeno, ali i druga Goreyjeva djela karakterizira mračan, gotički ugođaj, koji je ostavio utjecaja na brojne umjetnike, a od kojih posebice valja izdvojiti poznatog redatelja Tima Burtona. Unatoč tome, nijedna njegova knjiga do sada nije ekranizirana.

Jim Henson's Creature Shop, poznata po radu na Farscapeu i Muppetima, zadužena je za za izradu animatroničkog modela bića. Odgovorni iz kompanije pritom su naglasili kako će nastojati ostati vjerni Goreyjevom izričaju, no da će modelu istovremeno dati i vlastiti pečat. Osim toga, otkriveno je kako će animatronički model biti nadograđen sa nizom digitalnih efekata.

Film će režirati Brad Peyton (Evelyn: The Cutest Evil Dead Girl, The Spider and the Fly), dok scenarij potpisuje Matthew Huffman (Awful End, When the Wind Blows).

autor: Miroslav   datum: 07 Apr 2007
Rockne O'Bannon i Gigi Edgely u Burbanku!
Izgleda da će zadnja službena Farscape konvencija biti odlična. Uz Bena Browdera i Waynea Pygrama, svoj dolazak su potvrdili Rockne O'Bannon i Gigi Edgely.

Rockne O'Bannon će zatvoriti zadnju konvenciju sa zahvalom fanovima.

Pratite Creationovu Farscape stranicu za više vijesti o zadnjoj frelling konvencij.

UPDATE:

Ekipi se pridružuje i Anthony Simcoe (Ka D'Argo).

autor: Rygel   datum: 31 Mar 2007
S:AAB Centar napokon online!
Nakon višemjesečnih priprema, napokon je niknuo novi site u obitelji SF Centra. Riječ je o siteu posvećenom kultnoj SF seriji Space: Above and Beyond. Iako S:AAB nije doživio televizijsku zrelost, ipak je ostao upamćen u srcima mnogobrojnih fanova diljem svijeta, a među njima i nas, koji smo ga imali prilike po prvi puta pratiti na HRT-u tijekom 1997. godine.

Site trenutno broji 94 članka, koji su podjeljeni u nekoliko kategorija. Tu u prvom redu valja izdvojiti detaljne sadržaje epizoda i enciklopediju, no svakako zavirite i u ostale dijelove sitea kako biste doznali ponešto o likovima, osoblju i sl., ali i upili poneku kapljicu poezije kojom S:AAB obiluje.

Stoga iz ovih stopa posjetite S:AAB Centar i uvjerite se u gore napisano.

autor: Rygel   datum: 23 Mar 2007
SFC Forum #10
Nakon dugo vremena, vrijeme je za forumsko izvješće. Dakle, 24.2. obilježili smo dvije godine, čime je ovaj forum prvi koji je toliko dugo izdržao "bez rušenja", a SFC tu uslugu pruža još od 2002. godine. Bravo mi. Forum broji oko 530 registriranih korisnika, te 170 000 postova. Bravo vi.

Novi moderatori su B'Pol, Vojvoda i Majestic, a za forumaša godine je odabran Miroslav. Nedavno odabrana Miss foruma je Storm, dok je u muškoj konkurenciji želju za svjetskim mirom izrazio Ranko. Čestitamo svima.

Sa krajem ere Star Treka, u mirovinu su otišli i neki manje aktivni forumski RPG-ovi te tematike. Umjesto njih dodali smo RPG-ove iz serija poput Doctor Who, Izgubljeni, Heroji itd. Također valja spomenuti da su ljubitelji Galactice s foruma pozvani u najveći svjetski neslužbeni klub obožavatelja te serije, Colonial Defense Forces. Ukoliko vam to zvuči zanimljivo, pridružite nam se na BS Adriji.

Za kraj, kako se bliži prikazivanje Thresholda, Eureke, Supernaturala ili pak svjetskog hita Heroji, red je da vas obavijestimo da ćemo te serije popratiti odgovarajućim sadržajima, a vi ste naravno do tada kao i uvijek pozvani sudjelovati u raspravama oko Galactice. Klik klik.

Redovito vas izvještava: Dino

autor: Rygel   datum: 22 Mar 2007

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.