home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Aeryn: "D'Argo is thinking with his mivonks again."

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Browder možda u webisodama
Preko TV Guidea saznajemo da je Ben Browder razgovarao sa Brianom Hensonom u vezi nastupa u novim Farscape webisodama. Browderov glasnogovornik izjavio je: „nije ništa konkretno“ ali ako ga pitaju „Ben će svakako pokušati naći vremena. Ben je uvijek bio zaljubljen u lik Johna Crichtona i seriju Farscape.“

Izgleda da ćemo Browdera opet gledati u ulozi Johna Crichtona. Informacije o pojavljivanju ostalih glumaca još nisu poznate no vjerujemo da će se većina njih vratiti.

autor: Rygel   datum: 26 Jul 2007
Brian Henson o Farscape webisodama
Prošli tjedan Sci Fi Channel je objavio da će Farscape biti vraćen sa novim epizodama za internet. U ekskluzivnom intervjuvu za TV Guide, izvršni producent Brian Henson je dao neke informacije o webisodama i izjavio da se planiraju i veće stvari za Farscape.

Nove epizode mogle bi biti lansirane već ove jeseni na SciFi.com-u. Svenarij još nije napisan, ali Henson kaže da će svaki nastavak biti tri do šest minuta dugačak i „svaka ima zanimljivu malu cliff-hanger scenu koja vas odvodi u nevjerovatnu avanturu.“ Henson očekuje da će se neki od glumaca i pisaca vratiti, ali za sada ništa nije službeno dogovoreno. Neznamo ni hoće li se glavni glumci, Ben Browder i Claudia Black vratiti, ali Henson je izjavio da će sin njihovih likova, D'Argo Sun-Crichton vrlo vjerovatno biti u ovom projektu. „Priča će se definitivno odvijati u Farscape univerzumu“ kaže Henson, „i biti će neki likovi koje publika poznaje i neki novi likovi.“

Iako webisode možda nisu tako glamurozne kao nastavak serije na TV-u, Henson je oduševljen prilikom da vrati seriju u bilo kojem obliku. „SciFi.com izgleda kao odlično mjesto za nas da se poigramo sa novim idejama. Ono što ćemo pokušati je istražiti gdje sljedeća generacija Farscapea može ići. Pod time mislim na novu seriju.“ Tako je, Henson se nada (mi također) da će webisode voditi do nove TV serije.

autor: Rygel   datum: 25 Jul 2007
Ben Browder i Andrew Prowse rade miniseriju
Veterani Farscapea Ben Browder i Andrew Prowse su se udružili kako bi napravili miniseriju od 6 nastavaka za Sci Fi Channel zvanu Going Homer baziranu na Homerovoj Odiseji.

Browder u miniseriji ima ulogu oca dvanaestogodišnjeg glavnog lika, Homera koji vidi grčke i rimske bogove kako hodaju među nama. Bježeći od borbe za skrbništvo, njih dvoje putuju od Los Angelesa do Ithice, N.Y. te putem susreću razne bogove koji im pomažu na njihovom putu.

autor: Rygel   datum: 16 Jul 2007
Sci Fi Channel vraća Farscape
Dugo smo čekali jednu ovakvu vijest i napokon je stigla. Sci Fi Channel oľivljava Farscape kao seriju za internet.

Joą nije objavljeno kada će projekt biti prikazan, koliko će trajati epizode, a ne znamo ni koji će glumci nastupati. No znamo da je Sci Fi Channel naručio seriju od 10 nastavaka baziranu na Farscapeu koju će producirati Brian Henson i Robert Halmi Jr.

Pomoću ovog projekta SciFi Channel će proąiriti svoj Sci-Fi Pulse video network koji je lansiran proąle godine.

Osim Frascapea nove internet serije biti će SCI FI Tech i Invent This!

To je za sada sve, nadamo se da ćemo uskoro imati viąe informacija.

autor: Rygel   datum: 16 Jul 2007

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.