home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Rygel: "You're worse than me, I like that."

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Novi Farscape.com
Službena Farscape stranica dobila je novi izgled i novi sadržaj, a najzanimljiviji dio je definitivno galerija slika. Nadamo se da je ovo i neka vrsta najave za nadolazeće Farscape webisode.

U svakom slučaju pogledajte novu stranicu ovdje.


autor: Rygel   datum: 26 Jan 2008
Sretan Božić i Nova Godina
Sretan i blagoslovljen Božić i sve najbolje u novoj 2008. godini želi vam uredništvo i osoblje Farscape Centra.

autor: Rygel   datum: 25 Dec 2007
Farscape site Sci-Fi Channela dobio nove sadržaje
Sci-Fi Channel nadogradio je svoj službeni Farscape site sa sadržajima posvećenima nadolazećim Farscape webepizodama. Od novih sadržaja posebice valja istaknuti mogućnost prijave za primanje vijesti o produkciji webserije, kao i prijavu fanovskih siteova-prijatelja (da, Farscape Centar već smo prijavili u prijatelje ;) ).

Podsjetimo, Sci-Fi Channel naručio je ukupno deset webepizoda, sa izvršnim producentima Brianom Hensonom i Robertom Halmijem ml.. Špekulira se kako će webepizodama nastupiti i Ben Browder (John Chrichton). Nadajmo se kako će webepizode oživjeti zanimanje za seriju i potaknuti nove projekte.

autor: Miroslav   datum: 19 Dec 2007
Forum SciFi Centra prešao 200 000 postova
Danas ujutro je na našem forumu postan dvjestotisućiti post! Uredništvo SFC-a se ovim putem zahvaljuje svim dosadašnjim forumašima, njih preko šest stotina, koji su pomogli u tome da pretežno on-topic rasprave o znanstvenoj fantastici narastu do ovog ogromnog broja. Također, pozivamo sve ostale posjetitelje naših stranica da se bez straha registriraju na forum i uključe se u rasprave - garantiramo da će biti najsrdačnije primljeni.

autor: Miroslav   datum: 14 Oct 2007

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.