home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "I hate it when villains quote Shakespeare."

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
1. Premiere (Premijera)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 63 puta | Ovaj članak čitate 1. put | Pročitaj recenziju epizode
bscap031.jpg
bscap024.jpg
bscap016.jpg
bscap020.jpg
bscap032.jpg
bscap022.jpg
bscap001.jpg
bscap008.jpg
bscap023.jpg
bscap017.jpg
Redatelj: Andrew Prowse
Scenarij: Rockne S. O'Bannon

Gostujući glumci:

Murray Bartlett - DK
Greg Blandy - PK stražar
Colin Borgonon - PK taktički časnik
Christine Stephen - Daly Lt. Teeg
Damen Stephenson - Bioizolacijski čovjek
Lawrence Woodward - PK stražar


John Crichton je astronaut u IASA-i. Testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfere elektromagnetski val pošalje njegov modul „Farscape 1“ kroz crvotočinu.

Izlaskom iz crvotočine dospijeva u daleki dio galaksije, te odmah upada u središte bitke između Peacekeepera i odbjeglih zatvorenika (Ka D'argo, Pa'u Zotoh Zhaan i Rygel XVI) koji su preuzeli zatvorenički brod Moyu (živi brod Leviathan, pola mehanički, pola biološki). Jedna od peacekeeperskih letjelica sudara se s Johnom i nesretno razbija u jednu od kometa.

Posada zatvorenika prima Johna na Moyu da saznaju kako je dospio tamo, te da probaju na isti način pobjeći Peacekeeperima. Na kraju Moya uspijeva pobjeći od PK-a koristeći StarBurst (brže od svjetlosnog pogona). Uključuje StarBurst iako nije spremna, pa ne zna gdje je točno dospjela, a što je još gore u StarBurst efektu povlači i jednu PK-ovsku letjelicu (Prowler). Posada Moye uhiti pilota letjelice, Aeryn Sun, te nastavlja putovanje s njom.

Aeryn i John uspijevaju pobjeći zatvorenicima i odlaze na Commerce Planet.
Tamo se susreću s kapetanom PK-a Bialarom Craisom, koji optužuje Johna da je kriv za smrt njegovoga brata, vozača letjelice koja se nesretno sudarila s njim. Crais uhićuje Johna , a i Aeryn zato što je „kontaminirana“ kontaktom nepoznate rase. Crais uhićuje i D'arga koji je došao na planet po Johna i Aeryn.

Crichtonu pomažu pri bijegu od PK-a, a nakon što su se vratili na Moyu, on ponavlja svoju teoriju ubrzanja pomoću atmosfere, te je ovaj put uspijeva provesti u djelo onako kako je trebalo na Zemlji, bez crvotočine. Moya nastavlja bježati od Peacekeepera, a jedna velika pustolovina započima.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.