home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "I try to save a life a day... usually it's mine."

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
2. I, E.T. (Ja, E.T.)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 63 puta | Ovaj članak čitate 1. put | Pročitaj recenziju epizode
bscap009.jpg
bscap005~0.jpg
bscap002~0.jpg
bscap003~0.jpg
bscap001~0.jpg
bscap004~0.jpg
bscap010~0.jpg
bscap000~2.jpg
bscap001~2.jpg
bscap007.jpg
Redatelj: Pino Amenta
Scenarij: Sally Lapiduss

Gostujući glumci:

Mary Mara - Lyneea
Cayde Tasker - Fostro
Boris Brkic - Cmdr. Ryymax
Mark Shaw - Tuđinski vojnik
Dominic Bianco - Lovac na tuđince
Heath Wilder - Lovac na tuđince


Kada se Moya oslobodila od kontrolirajuće ogrlice (control collar) koju su stavili Peacekeeperi zbog StarBursta i žurbe neki dijelovi ipak ostaju u njoj. Jedan takav dio je Paddac Beacon, koji mora dobivati signal od ogrlice, inače se oglasi proizvodeći prodorne zvukove. Tako Paddac Beacon koristi Moyinu oplatu kako bi odašiljao signale PK-ima, govoreći im točno koji je položaj Moye i odbjeglih zatvorenika.

Iako je izgledalo da se uređaj ne može nikako isključiti, na Johnov prijedlog slijeću u močvaru na jednom planetu kako bi ometali signal što više mogu.

Na planetu Zhaan i Rygel pokušavaju odstraniti uređaj od Moye. John, Aeryn i D'argo za to vrijeme pokušavaju pronaći tvar (clorium) koja bi olakšala bol Moyi tijekom operacije. Nažalost, Moyino slijetanje opažaju mještani koji se nikad prije nisu susreli s tuđincima.

Tako Johna dok je tražio clorium dječak Fostro i njegova majka Lyneea opažaju. Ona radi kao lokalni astronom. Šokirana je što je napokon upoznala biće s drugog planeta, pošto je to bio njen san. Daje Johnu clorium, no on se ne može vratiti na Moyu jer su vojnici uhvatili D'arga. Uspijeva uz pomoć Lynee-e i Fostra osloboditi D'arga te se na vrijeme vraća na Moyu. Operacija je uspješna i putovanje, tj. bijeg od PK-a se nastavlja.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.