home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "I hate it when villains quote Shakespeare."

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
3. Exodus From Genesis (Izgon iz Raja)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 58 puta | Ovaj članak čitate 1. put | Pročitaj recenziju epizode
bscap001~1.jpg
bscap003~1.jpg
bscap011~1.jpg
bscap007~0.jpg
bscap009~0.jpg
bscap013~0.jpg
bscap005~1.jpg
bscap010~1.jpg
bscap006~0.jpg
bscap000~1.jpg
Redatelj: Brian Henson
Scenarij: Ro Hume

Gostujući glumci:

Damian deMontemas - Melkor
Jodie Dry - Kyona
Geoff Barker - PK kapetan korvete
Chenoeh Miller - PK vojnik
Tai Scrivener - PK vojnik


Posada Moye izmakla je izvidničkom brodu PK-a sakrivši se u asteroidnom polju. No, nema vremena za slavlje jer otkrivaju da je na njihov brod došla skupina ogromnih svemirskih kukaca (Draks). John uspijeva uhvatiti i ubiti jednog od njih. Zhaan DNA analizom otkriva da Drak ima isti DNA kao i John. Drakovi su uzeli uzorak od svih članova posade na brodu, te pomoću genetičkog koda rade njihove duplikate preko kojih žele preuzeti brod – bez posljedica za sebe.

Uz to Moyina temperatura raste, a Aeryn je Sebacean (hladnokrvna vrsta po vanjskom izgledu potpuno ista kao i ljudi, većina su PK-i), te slabo podnosi višu temperaturu. Pri povišenim temperaturama Sebaceane počne hvatati toplinska groznica (Sebacean Heat Delirium), a najgori stupanj groznice je živuća smrt (The Living Death). Aeryn je nažalost već počela dobivati simptome.

Drakovi uspijevaju komunicirati s posadom kroz Zhaan. Ispada da su samo trebali neko mjesto da rode mlade, a za to im je trebala viša temperatura. Na kraju postižu sporazum - posada će pustiti njihovo gnijezdo na miru, a Drakovi će za uzvrat smanjiti temperaturu, te tako dati Aeryn šansu za preživljavanje.

Nažalost, na brod dolaze Peacekeeperi. Drakovi misle da ih je posada Moye izdala, ali Rygel ih uvjeri u suprotno. Uspijevaju otjerati vojnike s broda maksimalno povisujući temperaturu, što je bio i rizik za Aeryn koja je na sreću izdržala, a vojnici su prisiljeni napustiti brod.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.