home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "I am not deficient. I am superior. Humans are superior."

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
4. Throne for a Loss (Gubitničko prestolje)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 61 puta | Ovaj članak čitate 1. put | Pročitaj recenziju epizode
bscap004~1.jpg
bscap003~2.jpg
bscap010~2.jpg
bscap000~3.jpg
bscap007~1.jpg
bscap008~1.jpg
bscap002~1.jpg
bscap011~2.jpg
bscap006~1.jpg
bscap001~3.jpg
Redatelj: Pino Amenta
Scenarij: Richard Manning

Gostujući glumci:

John Adam - Bekhesh
Jeremiah Tickell - Kyr
Zoe Dimakis - Hontovek
Api Bavadra - Nonk
Tim Mieville - glas Jotheba


Rygel je smislio način kako brzo zaraditi iznimno potreban novac. Plan je bio da prevoze teret za vrstu Tavleks, koju je htio zadiviti predstavljajući se kao vladar Hynerijskog Carstva. Tako oblači svoju najskuplju odjeću još od vremena kada je bio Dominar (vladar Hynerijskog Carstva, tj. car ili kralj), te čak krade Moyin sinaptički procesor jer izgleda kao dijamant.

No, Tavleksima više nije do dogovora o prijevozu tereta, već do toga da otmu Rygela. Pošto im je rekao da je još uvijek Dominar, mogućnost velike otkupnine i pohlepnost ih zasljepljuje. Uspjeli su ga oteti, a posada nije mogla ništa jer su protivnički vojnici imali bolja oružja (tzv. gauntletse). Ta oružja su nosili na rukama, a ona su im ubrizgavala u krvotok drogu od koje se postaje jači i agresivniji. Posada uspijeva raniti jednog Tavleka, pa se jedno oružje automatski skida s ruke.

Posada Moye nema novca za platiti otkup, a ni želje da oslobode Rygela. No, shvaćaju da njihov pogon ne radi bez sinaptičkog procesora kojeg on koristi kao nakit, pa kreću u spašavanje.

Zhaan pomaže ozlijeđenom Taveleku, a D'argo stavlja gaunlet na ruku misleći kako će tako pomoći Rygelu, no droga u gaunletu ga nadvladava, te postaje opasan za svoje prijatelje i sebe. John i Aeryn uspijevaju skinuti gaunlet s D'arga, te kreću na planet za Rygelom. Ubrzo se nađu u situaciju u kojoj s jedne strane trebaju spašavati brod, a s druge Rygela. John zbog toga stavlja gaunlet na svoju ruku, te nakon borbe uvjerava vođu Tavleksa da Rygel više nije Dominar i da im nitko neće platiti otkupninu. Rygel se tako vraća na brod, a s njim i sinaptički procesor. Posada Moye nastavlja svoje putovanje.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.