home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Have we sent the 'don't shoot us we're pathetic' transmission yet?"

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
5. Back and back and back to the future (Natrag i natrag i natrag u budućnost)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 63 puta | Ovaj članak čitate 1. put
bscap006~2.jpg
bscap008~2.jpg
bscap004~2.jpg
bscap013~1.jpg
bscap009~1.jpg
bscap002~2.jpg
bscap003~3.jpg
bscap007~2.jpg
bscap001~4.jpg
bscap010~3.jpg
Scenarij: Babs Greyhosky
Redatelj: Rowan Woods

Gostujući glumci:

Lisa Hensley - Matala
John Clayton - Verell


Moya je naletjela na ogroman nepoznati brod iz kojega izlijeće manji brod, trenutak prije nego što veći eksplodira. Na manjem brodu su dva putnika, vrste Ilanic (vrsta koja je genetički srodna sa D'argovom vrstom, Luxanima). Čim je D'argo čuo signal s njihovog broda naredio je Pilotu da ih dovede na Moyu.

Dva putnika su Verell, znanstvenik, i njegova pomoćnica Matala. Oni proučavaju gravitacijsko kolebanje, te govore kako se trebaju susresti s drugim brodom. D'argo je opčinjen Matalom, te zahtijeva od posade da pomognu pronaći taj brod.

John za to vrijeme stalno dobiva čudne vizije budućnosti. Iz vizija vidi prave namjere Matale, koja je Scorvianski špijun, a zadatak joj je da ubije Verella i ukrade njegov izum koji stvara umjetne crne rupe, te se može iskoristiti kao vrlo moćno oružje. John pokušava iskoristiti svoje vizije da preokrene stvari u sadašnjosti, kako se ne bi ostvario neuspješan test izuma, poguban za Moyu i posadu.

Uspijeva objasniti posadi što mu se zbiva, pa pokušavaju zaustaviti Matalu. Matala ubije Verella i pokušava pobjeći s oružjem svojim brodom, no oružje se aktivira dok je u bijegu te je košta vlastitoga života. Posada Moye se spašava i nastavlja s putovanjem.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.