home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Well, this space man is going home. Lock up the women and hide the fried chicken!"

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
6. Thank God It's Friday. Again. (Hvala Bogu, petak je. Opet)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 61 puta | Ovaj članak čitate 1. put
bscap007~3.jpg
bscap006~3.jpg
bscap004~3.jpg
bscap012~0.jpg
bscap000~5.jpg
bscap018~0.jpg
bscap019~0.jpg
bscap002~3.jpg
bscap005~4.jpg
bscap013~2.jpg
Redatelj: Rowan Woods
Scenarij: David Wilks

Gostujući glumci:

Angie Milliken - Volmae
Tina Thomsen - Tanga
Ken Blackburn - Hybin
Selina Muller - D'Argova djevojka
Mark Slocum - Muški Sykaran #1
Peter Baroch - Muški Sykaran #3


Posada stiže na planet Sykar u potrazi za D'argom koji tamo odlazi zbog napada Luxanskog hiper gnjeva (Luxan hyper-rage), kako ne bi ugrozio okolinu. Nalaze ga u radničkoj odori, te izgleda kao najsmirenije živo biće u svemiru. Naime, on je uvjeren kako je radeći u polju na tom planetu našao utopiju, što je posadi odmah čudno.

Na polju uzgajaju korijen Tannota koji čudno djeluje na Rygelovo tjelo. Kada ga je pojeo postao je „eksplozivan“ te je tako rigajući vatru zamalo ubio sebe i Zhaan.
Aeryn odvozi Rygela natrag na brod dok John i Zhaan ostaju na planeti ne bi li uvjerili D'arga da se vrati s njima. No, Zhaan se ubrzo počinje ponašati isto kao i D'argo, te počinje raditi u polju, pronašavši tako svoju „utopiju“.

Dok John slijedi Zhaan i D'arga u polje, naleti na pokret otpora Sykarana.
Oni mu stavljaju živog crva u trbuh objašnjavajući kako će crv spriječiti ono što se događa D'argu i Zhaan. To ludilo su navodno oni, kao i ostali na planetu, dobili preko hrane.

Aeryn na Moyi otkriva da je korijen Tannota ustvari jedan od glavnih elemenata za gorivo koje PK koriste u oružju. Tako zaključuju da su naseljenici Sykara zapravo svi robovi PK-a, koji proizvode gorivo a da toga nisu ni svjesni.

John uz pomoć pokreta otpora, te Aeryn i Rygela pokušava uvjeriti ljude da ih PK-i iskorištavaju. Kada ih PK-i napadaju, Rygel koristi svoju „eksplozivnost“, te riga vatru na njih, privremeno ih tjerajući. Uz malo sreće posada uspijeva u svom naumu, a D'argo i Zhaan se vraćaju na Moyu zajedno s ostalima.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.