home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Jool: "They shot me, they pushed me, they made me drink piss."

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
7. PK Tech Girl (PK-ska tehnička djevojka)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 61 puta | Ovaj članak čitate 1. put
bscap003~4.jpg
bscap002~4.jpg
bscap004~4.jpg
bscap010~4.jpg
bscap005~5.jpg
bscap011~4.jpg
bscap006~4.jpg
bscap001~6.jpg
bscap007~4.jpg
bscap000~6.jpg
Redatelj: Tony Tilse
Scenarij: Nan Hagan

Gostujući glumci:

Phillip Hinton - glas Teuraca
Peter Knowles - Evran
Peter Astridge - Lomus / glas Lomusa
Derek Amer - Teurac
Alyssa Jane Cook - Gilina Renaez
Christopher Truswell - glas Evrana
David Wheeler Selto – Durka

Moya i posada pronalaze stari i slavni PK-ski brod Zelbinion, koji je dobrim dijelom uništen. Posada se slaže da odu istražiti što se dogodilo brodu, te pokušaju pronaći neke rezervne dijelove za Moyu. Rygel nije zadovoljan tom odlukom zato što je Zelbinion prvi brod na kojem je bio zatvorenik. Na tom brodu ga je mučio kapetan Durka, pa se Rygel prisjeća strahota koje mu je zli kapetan priređivao.

Na brodu nema ničega osim jedne tehničke časnice, Giline. John sprječava Aeryn da je ubije, govoreći kako može biti od pomoći. Gilina je došla na brod pod zapovijedi kapetana Craisa, te je trebala pokupiti neke dijelove prije nego se on vrati po nju.

Radeći zajedno John i Gilina postaju vrlo bliski, pa se ubrzo i poljube. To vidi Aeryn, te postaje malo ljubomorna iako to ne priznaje. Na brod dolazi vrsta Sheyangs, naoružana „do zuba“. To je vrsta koja također može bljuvati vatru. Ubrzo John, Aeryn i Gilina dolaze u opasnost od njih, pošto nisu naročito prijateljski raspoloženi.

Sheyangsi žele uništiti Zelbinion do kraja, pa se John, Aeryn i Gilina utrkuju s vremenom. Trebaju uključiti obrambeni zaslon (defense screen) prije nego Sheyangsi počnu pucati svojim brodovima. Uspijevaju ubiti Sheyangse koji su na brodu, te uključuju obrambeni zaslon na vrijeme i tako uspijevaju zaštititi Zelbinion, tj. Moyu koja se skrije pod štitovima istog.

Gilina odlazi s njima na Moyu, ali ne ostaje jer zna da ne bi mogla živjeti kao bjegunac. Oprašta se od Johna, te odlazi kapsulom za spašavanje i čeka da ju Crais pokupi.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.