home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Aeryn: "No offense, human, but what could I possibly need from you?"

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
8. That Old Black Magic (Dobra stara crna magija)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 62 puta | Ovaj članak čitate 1. put
bscap012~1.jpg
bscap017~0.jpg
bscap023~0.jpg
bscap000~7.jpg
bscap016~0.jpg
bscap008~4.jpg
bscap018~1.jpg
bscap014~1.jpg
bscap002~5.jpg
bscap013~3.jpg
Redatelj: Brendan Maher
Scenarij: Richard Manning

Gostujući glumci:

Lani Tupu - Bialar Crais
Chris Haywood - Maldis/Igg/Haloth
Grant Bowler - Liko
Christine Stephen - Daly Lt. Teeg
Jake Blundell -Poručnik Om
Wadih Dona - Tauvo Crais
Vic Rooney - Admiral Josbek


Rygel je dobio klendiansku gripu, pa ostatak posade odlazi na obližnji planet da kupi neke lijekove za njega. Zhaan je ubrzo ometena egzotičnim prodavačem Likom, a John nalazi na čudnog mađioničara koji nekako zna sve o njemu. John se zainteresira, pa ga mađioničar „teleportira“ iza jednog zida. To je vrlo veliko mjesto s mnogo prolaza, kao labirint. John saznaje da to nije mađioničar već neko biće koje ima posebne sposobnosti, a naziva se Maldis.

Maldis nije teleportirao Johna već mu je u to mjesto prenio dušu. Maldis je navodno biće koje se hrani dušama, odnosno lošom energijom, tako da je uzeo i dušu osobe koja Johna najviše mrzi, Bailara Craisa. Maldis je toliko jak zbog toga što se nahranio dušama skoro čitavoga planeta. Najviše energije dobije ako se dvije duše ubiju.

Zato tjera Craisa i Johna da se bore na smrt. John pokušava uvjeriti Craisa da je smrt njegovoga brata nesretan slučaj. Crais mu ne vjeruje i nastavlja napadati, a time moć Maldisa raste.

Liko je isto kao i Zhaan, svećenik. On objašnjava posadi namjere Maldisa, te sudbinu Johna ako ga ubrzo ne spase. Zhaan i Liko udružuju snage kako bi pomogli Johnu, no sve to znači da Zhaan treba ubiti Maldisa, a to je dio njene prošlosti koje se ne želi prisjećati. Ipak, ona ulazi u Maldisov labirint i uz pomoć Johna ga uspijeva svojim moćima poraziti. Nažalost Liko ne preživljava pošto je dao Zhaan svu svoju snagu da porazi Maldisa.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.