home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Chiana: "Typical male. Satisfy yourself first."

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
9. DNA Mad Scientist (DNK ludi znanstvenik)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 79 puta | Ovaj članak čitate 1. put
bscap009~3.jpg
bscap010~5.jpg
bscap004~5.jpg
bscap012~2.jpg
bscap002~6.jpg
bscap001~7.jpg
bscap008~5.jpg
bscap006~6.jpg
bscap000~8.jpg
bscap003~6.jpg
Redatelj: Andrew Prowse
Scenarij: Tom Blomquist

Gostujući glumci:
Adrian Getley - Namtar
Julian Garner – Namtarov glas
Sarah Burns – Kornata


Na izoliranom asteroidu posada traga za Namtarom, znanstvenikom genetičarom. On je pronašao način da pomoću DNK „iz oka“ napravi zvjezdanu kartu. Pošto posada, ili barem John, traga za putem kući to bi im jako dobro došlo. No cijena je vrlo visoka, jedna od četiri Pilotovih ruku. D'argo, Zhaan i Rygel je uzimaju silom. To neugodno iznenađuje Johna kojem Namtar uza sve ipak ne može pronaći Zemlju zbog daljine, te Aeryn koja se više ionako nikad više ne smije vratiti na neki od PK-skih planeta zbog svoje „izdaje“ Na sreću, svi Piloti imaju veliku moć zacjeljivanja, pa će onom na Moyi narasti druga, tj. četvrta ruka.

I tako, dok se ostali svađaju tko će prvi otići na svoj planet, Aeryn odlazi kod Namtara kako bi pronašla neku koloniju u kojoj bi mogla živjeti u miru. Umjesto da uzme uzorak njenog DNK, on joj ubrizga Pilotov.

Ona počinje osjećati fizičke i psihičke promjene, polako se pretvarajući u Pilota. Počinju joj rasti dodatne ruke, a prsti na postojeće dvije se formiraju u Pilotove. Aeryn dobiva i poboljšana osjetila potrebna za upravljanje Leviathanom. John to otkriva, te joj pokušava pomoći.

Za pomoć se obraća Kornati, Namtarovoj pomoćnici. Ona mu otkriva da je Namtar zapravo bio genetički pokus koji je otišao malo predaleko. Naime, znanstvenici su uzimali najbolje osobine od svake vrste da bi napravili genetički modificirano živo biće. Postavši toga svjestan, Namtar se okrenuo protiv njih. Nakon što je ubio znanstvenike koji su radili na njemu nastavio se poboljšavati, a njegov cilj je postao genetičko savršenstvo. No, Kornata uspijeva uz Johnovu pomoć vratiti Namtara u „laboratorijskog štakora“ što je i bio, a Aeryn u prvobitno stanje.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.