home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
10. They've Got A Secret (Imaju tajnu)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 67 puta | Ovaj članak čitate 1. put
bscap002~7.jpg
bscap000~9.jpg
bscap012~3.jpg
bscap008~6.jpg
bscap006~7.jpg
bscap015.jpg
bscap014~3.jpg
bscap001~8.jpg
bscap013~5.jpg
bscap009~4.jpg
Redatelj: Ian Watson
Scenarij: Sally Lapiduss

Gostujući glumci:

Alison Fox - Lo'Laan
Grant Magee - Jothee


Tjekom rutinskog pregleda broda D'argo nalazi na mali prostor koji vodi dublje u Moyu. Kada ulazi unutra ugleda nekakav PK-ski uređaj. On ga udari, a to uzrukuje eksploziju. Na kraju D'argo kroz Moyine kanale zavšava u svemiru. Na sreću, Luxani su građeni tako da mogu i neko vrijeme izdržati u vakumu svemira. Aeryn ga brzo vraća na brod sa svojim prowlerom, a D'argo bunca, te se prisjeća svoga sina Jotheeja i svoje mrtve žene Lo'Laan.

Moya zatim bez objašnjenja preuzima Pilotove funkcije, a svi DRD-ovi (Diagnostic Repair Drone) su na uzbuni. Dok se D'argo prisjeća prošlosti u Zhaan vidi Lo'Laan, u Rygelu njegova sina Jotheeja, a u Johnu ubojicu Lo'Laan, brata svoje žene. Posada tako saznaje zašto je D'argo završio u zatvoru - Lo'Laanin brat ga je optužio za ubojstvo koje je on sam počinio.

Kad se D'argo oporavi pokazuje posadi mjesto gdje ga je Moya izbacila u svemir. John ide dolje i također pronalazi spomenuti PK-ski uređaj. Odlazi dalje i otkriva da Moya čuva svoje nerođeno dijete, te je zato bila na uzbuni i smatrala posadu opasnošću. Nakon što su je uvjerili da ne žele naštetiti djetetu i da će učiniti sve da ga zaštite, Moya se vraća u normalu i vraća Pilotu njegove funkcije.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.