home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Rygel: "I never run away. I... strategically maneuver."

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
11. Till The Blood Runs Clear (Dok krv ne postane prozirna)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 69 puta | Ovaj članak čitate 1. put
bscap006~8.jpg
bscap012~4.jpg
bscap002~8.jpg
bscap009~5.jpg
bscap007~5.jpg
bscap015~0.jpg
bscap013~6.jpg
bscap016~1.jpg
bscap000~10.jpg
bscap008~7.jpg
Redatelj: Tony Tilse
Scenarij: Doug Heyes, Jr

Gostujući glumci:

Magda Szubanski - Furlow
Jeremy Sims - Rorf
Jo Kerrigan - Rorg

Proučavajući sunčane baklje (solar flares) u svom Frascape modulu, John neočekivano napravi crvotočinu. U modulu je i Aeryn koja brzo reagira, te sprječava ulazak u crvotočinu. Pri tom je modul oštećen, te se ne mogu vratiti na Moyu. Zato odlaze na obližnji planet, Dambada Depot.

Na planeti nalaze mehaničarku po imenu Furlow, koja pristane popraviti modul.
Dok čekaju Furlow da završi posao otkrivaju da je Crais ostavio odašiljač koji emitira obavijest o nagradi onima koji uhvate odbjegle zatvorenike D'arga, Zhaan i Rygela.

Na planet stoga stiže mnogo lovaca na nagrade. D'argo dolazi na planet da provjeri zašto John i Aeryn kasne, a dvoje lovaca na nagrade ga uspijeva uhvatiti, te se John i Aeryn moraju pretvarati da su i oni lovci na nagrade kako bi ga oslobodili. No, D'argo misli da su ga izdali i da će ga stvarno predati Craisu zajedno sa Zhaan i Rygelom. Ipak, John ga uspijeva nagovoriti da ga nije izdao, te tako dobije njegovu suradnju u prijevari.

Lovci na nagrade odlaze u potragu za ostalim zatvorenicima i to daje Johnu dovoljno vremena da oslobodi D'arga. Ipak, oni se vraćaju malo prije dogovora pa izbija borba lovaca s Johnom i D'argom. Na kraju Aeryn spašava dan, iako privremeno slijepa zbog napada drugog lovca na nagrade. Ona uspijeva modificirati odašiljač koji sada emitira lažnu poruku koja govori da je nagrada otkazana. Bez razloga da se dalje bore, lovci na nagrade se predaju. Johnov modul je popravljen, ali John nema novaca da plati popravak, pa je prisiljen dati oskudne, ali svejedno važne rezultate istraživanje crvotočina Furlow kao kompenzaciju.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.