home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Harvey, kiss my medulla oblongata."

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
13. The Flax (Flax)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 72 puta | Ovaj članak čitate 1. put
bscap011~6.jpg
bscap018~2.jpg
bscap013~7.jpg
bscap006~9.jpg
bscap012~5.jpg
bscap009~6.jpg
bscap016~2.jpg
bscap014~5.jpg
bscap000~11.jpg
bscap007~6.jpg
Redatelj: Peter Andrikidis
Scenarij: Justin Monjo

Gostujući glumci:

Rhys Muldoon - Staanz
John Bachelor - Kcrackic
David Bower – Goon

Aeryn uči Johna voziti transportnu letjelicu (Transport Pod), jer misli da će tako biti korisniji posadi. On jako loše upravlja čak i kroz napušteni dio svemira gdje ne prolaze brodovi, te se na kraju uspijeva sudariti u nešto. Ovaj put začudo ipak nije bio kriv, pošto su se sudarili u nešto nevidljivo, te sada ne mogu pokrenuti transportnu letjelicu.

Za to vrijeme na Moyu dolazi stranac Staanz. Objašnjava im da su Aeryn i John vjerojatno u Flaxu pošto kasne. On je prije bio svemirski gusar, te je pljačkao brodove koji su zaglavili u Flaxu, pa je upoznat s pojavom. Dogovara se s posadom da će za malo novca pomoći pri spašavanju Johna i Aeryn, te čak govori D'argu da je u Flaxu i jedan Luxanski brod.

Tako D'argo i Staanz odlaze, a malo kasnije na brod dolaze gusari koji upravljaju Flaxom. Oni traže odbjeglog Staanza. Rygel ih pokušava zadržati na Moyi s igrom Tadek dok D'argo ne obavi svoje. U transportnoj letjelici polako nestaje zraka, a John i Aeryn nemaju sreće u novom pokušaju bijega.

Dok D'argo i Staanz traže transportnu letjelicu ugledaju i prije spomenuti Luxanski brod. D'argo zna da bi na brodu sigurno pronašao zvjezdane karte koje bi mu pomogle da nađe svoj dom, ali ipak odlučuje pomoći prijateljima.

John i Aeryn su već izgubili nadu nakon neuspjelog pokušaja bijega, pa odlučuju provesti preostalo vrijeme na poseban način, ljubeći se. U tome ih prekida D'argo, a na Moyi gusari odlaze nakon briljantne igre Rygela i pobjede u igri Tadek.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.