home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Who's your daddy? C'mon, you know who your daddy is. Who's your daddy? D'Argo, tell him who his daddy is."

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
14. Jeremiah Crichton (Jeremiah Crichton)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 71 puta | Ovaj članak čitate 1. put
bscap014~6.jpg
bscap030~0.jpg
bscap016~4.jpg
bscap010~6.jpg
bscap026~0.jpg
bscap001~10.jpg
bscap022~0.jpg
bscap028~0.jpg
bscap020~1.jpg
bscap005~7.jpg
14. Jeremiah Crichton (Jeremiah Crichton)

Redatelj: Ian Watson
Scenarij: Doug Heyes, Jr.

Gostujući glumci:

Natalie Mendoza - Lishala
Kevin Copeland - Rokon
John O'Brien - Kato-Re
Deni Gordon - Neera
Tania Mustapic - Maid

John od prevelikog pritiska koji mu nameću ostali članovi posade „eksplodira“ te se ode nakratko izvoziti u svom modulu. Dok leti oko Moye, ona iznenadno uključi StarBurst zbog problema vezanih uz trudnoću. John to ne zna, pa misli da ga je posada napustila.

Na veliku sreću Crichtona blizu je planet Acquara koji je vrlo nalik na Zemlju prije industrijalizacije. Nešto na planeti crpi svu energiju tako da više ne može koristiti svoj modul za povratak u svemir. Taj uređaj crpeći energiju također sprječava stanovnike da se razvijaju.

Johna narod Acquare lijepo prima, a tek nakon otprilike 3 mjeseca Moya ponovo stiže. On je još uvijek ljut na njih jer misli da su ga namjerno napustili, ali ga uspijevaju uvjeriti da je StarBurst uzrokovala Moyina trudnoća, te ga oni neprestano traže već 3 mjeseca.

Uskoro stvari polaze po zlu, pa iz starih pisama saznaju da je te ljude na planet doveo jedan od Dominara Hynerianskog carstva. Pošto je Rygel Hynerian narod s planeta ga smatra bogom. Među ostalim, u tim starim pismima piše da će se on vinuti u visine i odvesti ih prema svijetlu. Rygel se ugodno zabavlja svime time, no ne zna kako ispuniti proročanstvo. Zhaan i Aeryn otkrivaju što na planeti crpi energiju, no ne mogu kontaktirati posadu jer ne rade komunikatori.

Na ceremoniji ljudi shvaćaju da Rygel nema moći da ih „odvede prema svjetlu“ pa spremaju pogubljenje lažnog boga. John uoči uređaj u kipu, te ga aktivira pomoću Rygelovih ruku. Iz kipa izlazi blještava svjetlost, a pošto više ništa ne crpi energiju Rygel iznenadno poleti na svojoj lebdećoj stolici. Tako se proročanstvo ispunjava, cijela posada se vraća na Moyu, a stanovnicima planeta je omogućeno da se normalno razvijaju.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.