home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Rygel: "You're worse than me, I like that."

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
17. Through The Looking Glass (S druge strane zrcala)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 58 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Trough_The_Looking_Glass_18.jpg
Trough_The_Looking_Glass_20.jpg
Trough_The_Looking_Glass_13.jpg
Trough_The_Looking_Glass_10.jpg
Trough_The_Looking_Glass_3.jpg
Trough_The_Looking_Glass_25.jpg
Trough_The_Looking_Glass_6.jpg
Trough_The_Looking_Glass_8.jpg
Trough_The_Looking_Glass_7.jpg
Trough_The_Looking_Glass_17.jpg
Redatelj: Ian Watson
Scenarij: David Kemper

Gostujući glumci:

Gigi Edgley - Chiana
June Salter - Glas bića iz druge dimenzije


Kako Moyina trudnoća napreduje posada sve više misli da ona nije sigurno mjesto, najviše zbog toga što je njezina sposobnost Starbursta (nadsvjetlosni pogon) sada gotovo neprisutna.

Uz obrok posada raspravlja o napuštanju Moye, a Pilot ne daje do znanja da su on i Moya čuli cijeli razgovor. Moya pod svaku cijenu pokušava zadržati sebi već drage ljude, pa hrabro pokuša uvjeriti posadu da može uključiti StarBurst kada ona želi. No ne može, barem ne kako treba. Tako prije nego što ju je itko mogao zaustaviti uključuje StarBurst, a ubrzo nakon toga se na neki način nađe podijeljena između četiri dimenzije, a da stvar bude gora počinje se pojavljivati i neko čudno biće.

Posada je također podijeljena između tih četiriju dimenzije. John pronalazi portale koji mu omogućuju da prelazi iz jedne dimenzije u drugu. Pilot predlaže da u svim dimenzijama uključi puni pogon unatrag. Kad se slijedeći put biće pojavi, John shvaća da ono zapravo pokušava komunicirati pomoću primarnih brojeva.

Biće otvara portal u dimenziju gdje John uspijeva komunicirati s njim. Moya je uzrokovala otvor između dimenzija, a ono samo pokušava popraviti štetu, no ona se prvo treba maknuti. Dolaze do zaključka da Moya mora ići naprijed, a ne natrag svom snagom.

Moya se na kraju uspijeva osloboditi, a nakon teškog dana posada nastavlja večeru. Pilot ih prekida i najavljuje da Moya misli kako je blizu porođaja. Posada je jako zadovoljna i s nestrpljenjem iščekuje taj trenutak.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.