home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Have we sent the 'don't shoot us we're pathetic' transmission yet?"

Epizode - Sezona 1
Sezona : 1 : 2 : 3 : 4 : Peacekeeper Wars :
21. Bone To Be Wild (Kost do divljine)
Verzija za ispis | Članak je pročitan 71 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Bone_To_Be_Wild_24.jpg
Bone_To_Be_Wild_6.jpg
Bone_To_Be_Wild_0.jpg
Bone_To_Be_Wild_15.jpg
Bone_To_Be_Wild_5.jpg
Bone_To_Be_Wild_13.jpg
Bone_To_Be_Wild_25.jpg
Bone_To_Be_Wild_22.jpg
Bone_To_Be_Wild_2.jpg
Bone_To_Be_Wild_4.jpg
Redatelj: Andrew Prowse
Scenarij: David Kemper ,Rockne S. O'Bannon

Gostujući glumci:

Lani John Tupu - Kapetan Bialar Crais
Wayne Pygram - Scorpius
Francesca Buller - M'Lee
Marton Csokas - Br'Nee
David Franklin - Poručnik Braca


Moya i posada se skrivaju u asteroidnom polju dok Crais i Scorpius tragaju za njima svom mogućom tehnologijom na PK-skom zapovjednom brodu. Crais na brodu ima mogućnost skeniranja energetskih obilježja, pa Moya mora isključiti dosta svojih sustava. Zato se posada doslovce smrzava. Ipak, Moyu PeaceKeeperi ne mogu pronaći, ali ona ne može ni pobjeći.

Odjednom posada prima poziv za pomoć s jednog od asteroida. Idu istražiti s nadom da će im netko pokazati siguran put za napuštanje asteroidnog polja. Aeryn odluči ostati na brodu da pomogne Moyi u zbližavanju s njezinim mladim, koji je mješanac između Leviathana i PK-skog broda pa je opremljen oružjem, a kasnije je nazvan Talyn po ocu same Aeryn.

Kada dio posade stiže na asteroid, tamo pronalaze gustu vegetaciju i otkrivaju samo dva živa bića. M'Lee je poslala poziv za pomoć i posada Moye ju tako spašava od velike zvijeri. M'Lee tvrdi da je zvijer ubila cijelu njenu obitelj, no posada kasnije otkriva da je zvijer ustvari botaničar Br’nee koji tvrdi da M'Lee ubija sve oko sebe.

Ona je zapravo Calcivore i potreban joj je kalcij (iz primjerice ljudskih kostiju) da bi preživjela, a glad ne podnosi najbolje. Na kraju ispada da su oboje opasni, ali je Br'nee prava prijetnja. Njegova grupa botaničara je dovela M'Leein narod na planet da ga „očiste“ od životinja kako bi oni potpuno sigurni proučavali biljke. Kada su završili, Br'neeov narod je pustio Calcivore da gladuju. Bili su prisiljeni jesti jedni druge, pa je M'Lee jedina ostala živa.

No, Br'nee otkriva i da je Zhaan ustvari biljka. Namjerava ju smanjiti kako bi je dodao u svoju kolekciju biljaka. Posada na kraju ipak uspijeva pobijediti Br'neea i uvjeravaju M'Lee da suzdrži svoj apetit dok PK-i, koji su već na putu, ne dođu na planet.

Napisao: Mario Petković

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.