home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Aeryn: "D'Argo is thinking with his mivonks again."

Enciklopedija
Ostali brodovi
Verzija za ispis | Članak je pročitan 78 puta | Ovaj članak čitate 1. put
collaroy.jpg
Plokavianski_brod_2.jpg
collaroy_1.jpg
Luxanski_brod_1.JPG
Rovhu.jpg
Nebari_Transport_Ship_3.jpg
Elack_2.jpg
pathafinderski_brod_2.jpg
Jakench_Cargo_Runner_(u_pozadini).jpg
Hokothianski_brod.jpg
Challenger: Svemirski šatl koji je eksplodirao kratko nakon poljetanja 1986. godine. U drugoj realnosti, kada je John došao na zemlju desetak godina prije leta Farscape-a 1, Jack Crichton je trebao biti u šatlu (Kansas)

Collaroy: IASA-in svemirski ąatl koji je podigao Farscape 1 u orbitu tokom svog prvog lansiranja. (Premier)

Dreadnaught: Skaranski glavni brod, duplo veći od Peacekeeperskog Command Carriera.

Farscape 1:John Crichtonov modul. On i DK su ga izgradili da bi testirali teoriju ubrzanja svemirsje letjelice pomoću atmosfere. Umjesto dokazivanja teorije, stvorio je crvotočinu koja ga je izbacila na drugi kraj univerzuma. Tjekom sljedećih par godina, John je dodao mnogo modifikacija na Farscape 1, uključujući mogućnost hetch driva i bio-mehaničku tehnologiju. Modul je jedna od rjetkih uspomena koje John ima sa Zemlje.

Halos One: Halosianski brod čije je oružije uzrokovalo da Moyina posada promijeni tijela, tri puta. Kada je pucao na Talyna, on je uzvratio i umalo uništio Halosianski brod, tako da su željeli osvetu kada su naišli na Moyu. (Out of Their Minds)

Hokothianski brod: Brod je zapravo vrlo mali, ali ima mogućnost projektiranja holograma, zbog čega je Moyina posada mislila da je to ustvari ogroman brod. Takođe, projektirao je sliku Leviathana, zbog čega je Braca uništio taj brod umjesto Moye, dok je ona ušla u Starburst.

Ilonic - istraživački brod: Brod Verella i Matale. Istraživači brod na kojem su oni pokušavali napraviti oružije crne rupe. (Back and Back and Back to the Future)

Ilonic - transportna kapsula: Budući da su John i D’Argo odvukli Verella i Matalu, John se vratio da potraži ostale preživele. Dok je bio unutra, dodirnuo je kvantumsku singularnost od koje je Verell pokušao napraviti oružije, i to je uzrokovalo da skače naprijeded i nazad u vremenu. (Back and Back and Back to the Future)

Jakench Cargo Runner: Imperatorka Novia je odlučila sakriti Johna na ovom automatskom brodu. Brod pun poklona za vjenčanje u orbiti oko Kraljevske Planete je izgledao kao sigurno mjesto. Međutim, imeratorkin sluga, ro-NA, je predala Johna, Scorpiusu i Braci. Oni su čekali kada je on stigao. Brod je uništen pulsnim topovima. John je da bi se spasio skočio u svemir. (Look at the Princess, Part 2)

Kcrackic - piratski brod: Uletjeo je i spustio se na Moyu. Čim su Kcrackici dobili informacije koje su tražili otišli su sa brodom. (The Flax)

Scrub Runner KL-80 i KL-81: (Samo se spominje) Prvi brodovi kojima je Aeryn Sun pilotirala, tijekom svog treninga za pilota. (A Bug’s Life)

Luxan Assault Piercer: D'argo je sanjao da služi na Assault Pierceru kad je bio dijete. Dok je jedan od takvih brodova bio zatočen u Flaxu, D'Argo i Staanz su planirali otići na brod da pronađu zvijezdane karte, ali su ipak odlučili spasiti Johna i Aeryn iz transportne letjelice u kojoj je nestajalo kisika. (The Flax)

Luxan Deep Space Voyager: (Samo se spominje) Staanz je ukrao cipele koje nosi dok je pljačkao Deep-Space Voyager. (The Flax)

Marauder: Peacekeeperski brod sa posadom od pet komandosa i sa maksimalnom brzinom, hetch 7. Marauderi imaju mogućnost skeniranja i često se koriste za izviđanje ili potrage kao i za transport obaveze. Moya je dva puta napadnuta od Maraudera. Prvi put je bila domaćin za razmnožavanje Drakova. Drugi put, Larraqov Marauder je počeo puštati gorivo pa su došli na Moyu tražeći prijevoz do Gammak baze. (Exodus from Genesis; A Bug’s Life)

Nebari Standard Host Vessel: (Samo se spominje) Ovo je vjerovatno najjači brod koji smo susreli do sada. Bez oružja uspjeo je pobjediti Peacekeeper Zapovijedni brod i to ne bilo kakvi stari Zapovijedni, već legendarni Zelbinion. (Durka Returns)

Nebari Transport Ship: Moya je izašla iz Starbursta i sudarila se sa Durkom i Salisov brod. Pilot je donjeo brod na Moyu gdje su Durka i Salis čekali da ih Nebari Host Vessel pokupi. Durka pokušava pobjeći od Nebarija ali nemože natjerati Moyu da Starbursta, zato jer je ona trudna. Na kraju John sprijčava Durku da našteti Moyinom djetetu. (Durka Returns)

Pantak Class Vigilante: (Samo se spominje) Brod kojeg su PK-i koristili za hvatanje Talyna. Napali su sa imobilizirajućim pulsom i skoro ostvarili svoj cilj. Te PK-e je vodila Xhalax Sun, Aerynina majka. (Thanks for Sharing)

Placavian Ships: Prvi brod smo samo na kratko vidjeli jer ga je Talyn uništio sa svojim glavnim topom. Drugi brod je uhvatio Moyin transportni brod te je nakon toga posada Moye ispitana. (The Ugly Truth)

Prowler: Mali i brzi Peacekeeperski napadački brod. Aeryn je bila prowler pilot kad je bila Peacekeeper. John, dok ga je kontrolirao Scorpiusov čip u glavi, napao je Aeryn u njenom prowleru. Ubio je nju i uzrokovao uništenje njenog prowlera. (Die Me, Dichotomy)

Rados'splana: Neeyalin brod za istraživanje crvotočina. Brod se izlazeći iz crvotočine sudario sa Moyom. (Self-Inflicted Wounds, Parts 1 and 2)

Rovhu: Leviathanski zatvorenički brod zadužen za prijevoz samo jednog zatvorenika, zloglasnog Kaarvoka. Moyina posada je našla Rovhu kojeg polako jedu bivši članovi posade. Rovhu i njegov Pilot su žrtve Kaarvoka. (Eat Me)

Scorvian Vessel: Brod je došao prerušen u Ilonski brod kako bi pokupio Matalu sa Moye. Matala je ukrala oružje crne rupe od Verella. Matala je pobjegla sa Moye, Moya Starbursta, a oružje crne rupe uništava Matalu i Scorvianski brod. (Back and Back and Back to the Future)

Stealth Capsule: (Samo se spominje) Scarrani koriste stealth kapsule za jednog čovjeka za napredno izviđanje. (Infinite Possibilities, Part One: Daedalus Demands; Infinite Possibilities, Part Two, Icarus Abides)

Zelbinion: Peacekeeper Zapovijedni brod. Izgubljen je prije gotovo 100 godina nakon susreta sa Nebari Host Vesselom. Kad su Rygela prvi put zatvorili PK-i držali su ga na Zelbinionu gdje ga je mučio zloglasni kapetan Durka. (PK Tech Girl)

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.