home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Zhaan: "Soft, yes. Weak, no."

Enciklopedija
Talyn
Verzija za ispis | Članak je pročitan 76 puta | Ovaj članak čitate 1. put
Mind_The_Baby037.jpg
Wolf_in_Sheeps_Clothing030.jpg
Daedalus_Demands001.jpg
Relativity029.jpg
Green_Eyed_Monster005.jpg
Icarus_Abides004.jpg
I-Yensch%2C_You-Yensch012.jpg
Relativity000.jpg
Wolf_in_Sheeps_Clothing026.jpg
deskC10.jpg
Moya je je bila izložena hibridzacijskom eksperimentu od strane Peacekeepera dok je bila u zarobljeništvu. Sintetički stimulant je bio smješten u nju, ali je još uvijek bio zaključan kada je pobegla. Posada Moye ga je slučajno otključala 6 mjeseci poslje i Moya je „zatrudnela“. Otprilike 6 meseci kasnije, rodila je bebu Leviathana. Moja je zatražila od Aeryn Sun da da ime njenom novorođenčedu i ona ga je nazvala Talyn, po svom ocu.

Međutim, rezultat Peacekeeperskog eksperimenta je bio očigledan: Talyn je bio daleko od normalnog Leviathana. Stimulant je kontaminirao njegov DNK, i Talyn je rođen sa velikim brojem oružija, od kojih je najače bilo njegov glavni top.

Talyn je klasificiran kao Leviathan/Peacekeeper hibridni ratni brod. Talyn nema Pilota povezanog sa njim, iako može fizički biti vezan sa jednim, nije mu potreban da vrši navigaciju ili da puca. Može funkcionirati na običnu glasovnu zapovijed, a takođee, humanoidu može biti ugrađen uređaj koji omogućava direknu vezu sa Talynom, ali ne iste vrste kao pilotova veza (Talyn se može oduprijeti naređenju ako želi).

Talyn ima veliki broj oružja, ne samo impresivna eksterna oružja, već i moćna mreža internog naoružanja, stvorena da odbije trupe. Talyn se smatra jednim od najnaprednijih brodova ikad kreiranih; ne samo da je mnogo jači od standardnog Peacekeeper ratnog broda, već je živi brod, koi može sam sebe izlječiti bez potrebe za pristaništem. Takođe dolazi sa modifirani DRD-ima (Diagnostic Repair Drones - Dijagnostički droidi za popravku), koji ne liče na standardne kod drugih Leviathana.

Talyn je trebao biti jedan od najmoćnijih brodova svog vremena, da je dostigao zrelost. Bio je novoroođenče većinu vremena, ali je dostao porastao tokom serije. Da je dostigao punu veličinu Leviathana kao Moya, bio bi impresivan bojni brod.

Nažalost, Talyn se žrtvovao da bi spasao posadu Moye. Uhvaćen i onesposobljen u Peacekeeper Command Carrieru, koji ih je pratio 3 godine, Talyn je ušao u Starburst unutar Carriera, oslobađajući ogromnu energiju koja je uništila i Carrier i Talyna. Talynove ostatke je Moya odnjela u Leviathanski Sveti Prostor (Nešto kao groblje slonova, samo za Leviathane), gdje je „pokopan“.

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.