home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Rygel: "I like my wives pregnant, and my ships cold to the touch. That way my feet stay warm, and my slumber is uninterrupted."

Enciklopedija
Moya
Verzija za ispis | Članak je pročitan 2 puta | Ovaj članak čitate 1. put
moyalong.jpg
Crackers_Don_t_Matter028~0.jpg
transportna_letjelica.jpg
Fractures036.jpg
bscap016~5.jpg
The_Way_We_Weren_t022.jpg
Dream_a_Little_Dream008.jpg
Promises031.jpg
moya1.jpg
Out_Of_Their_Minds009.jpg
Moya je član rase Leviathana kreiranih od strane Graditelja. Leviathani su spojeni sa Pilotom, koji služi kao Leviathanov navigator, pilot, prijatelj i veza sa posadom broda. Leviathani nemaju nikakvog oružija. Međutim imaju obrambeni manevar Starburst, koji omogućuje brodu da velikom brzinom putuje kroz procjep u prostoru-vremenu.

Moya je ranije bila zarobljenik Peacekeepera (Miročuvara), koji su dobili kontrolu nad njom preko ogromnih kontrolinih ogrlica koje se nalaze oko broda i discipliniraju ih. Moja i Pilot su, uz pomoć Crichtona, Zhan i D’Arga, uspjeli pobjeći.

Ne zna se tačno koliko velika je Moya, ali prema seriji, treba barem nekoliko minuta da bi se stiglo sa jednog mjesta na drugo, a od komandnog mosta do Pilotove jazbine treba najmanje 30 sekundi. Jedan Farscape roman govori da je Moya veličine Menhetna. Prema Muzeju i Dvorani Slavnih Naučne Fantastike u Sijetlu, Moyina dužina je 1.5 kilometara.

Moyino održavanje obavljaju DRD-i (Diagnostic Repair Drones - Dijagnostički droidi za popravku) , mali roboti, koji podsjećaju na preuveličane bube.

Na kraju prve sezone, Moya je rodila Peacekeeper/Leviathan hibridni ratni brod kome je Aeryn Sun dala ime Talyn, po njenom ocu

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.