17. Through The Looking Glass (S druge strane zrcala)
Izvor : Farscape Centar [farscape.sfcentar.com]

Redatelj: Ian Watson
Scenarij: David Kemper

Gostujući glumci:

Gigi Edgley - Chiana
June Salter - Glas bića iz druge dimenzije


Kako Moyina trudnoća napreduje posada sve više misli da ona nije sigurno mjesto, najviše zbog toga što je njezina sposobnost Starbursta (nadsvjetlosni pogon) sada gotovo neprisutna.

Uz obrok posada raspravlja o napuštanju Moye, a Pilot ne daje do znanja da su on i Moya čuli cijeli razgovor. Moya pod svaku cijenu pokušava zadržati sebi već drage ljude, pa hrabro pokuša uvjeriti posadu da može uključiti StarBurst kada ona želi. No ne može, barem ne kako treba. Tako prije nego što ju je itko mogao zaustaviti uključuje StarBurst, a ubrzo nakon toga se na neki način nađe podijeljena između četiri dimenzije, a da stvar bude gora počinje se pojavljivati i neko čudno biće.

Posada je također podijeljena između tih četiriju dimenzije. John pronalazi portale koji mu omogućuju da prelazi iz jedne dimenzije u drugu. Pilot predlaže da u svim dimenzijama uključi puni pogon unatrag. Kad se slijedeći put biće pojavi, John shvaća da ono zapravo pokušava komunicirati pomoću primarnih brojeva.

Biće otvara portal u dimenziju gdje John uspijeva komunicirati s njim. Moya je uzrokovala otvor između dimenzija, a ono samo pokušava popraviti štetu, no ona se prvo treba maknuti. Dolaze do zaključka da Moya mora ići naprijed, a ne natrag svom snagom.

Moya se na kraju uspijeva osloboditi, a nakon teškog dana posada nastavlja večeru. Pilot ih prekida i najavljuje da Moya misli kako je blizu porođaja. Posada je jako zadovoljna i s nestrpljenjem iščekuje taj trenutak.

Napisao: Mario Petković