home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "You see that one, that's that star right there. It's my point of reference, my guide, and it always becomes the center of my chart. I always name it Aeryn."

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Najavljen Starburst Edition 3.3 DVD
Nanoviji dio Farscape Starburst DVD-a najavio je "ADV Films". DVD će sadržati zadnjih sedam epizoda treće sezone ("Revenging Angel", "The Choice", "Fractures", "I-Yensch, You-Yensch", "Into The Lion's Den, Part I: Lambs To The Slaughter", "Into The Lion's Den, Part II: Wolf In Sheep's Clothing" i "Dog With Two Bones").

Tu su i dodatci sa novim kometarima, intervjuima i ostalim. Farscape: Starburst Edition 3.3 bit će dostupan svugdje. DVD-i dolaze u prodaju 11. travnja 2006. godine.

autor: Rygel   datum: 21 Feb 2006
10 pitanja!
Pogledajte ih sada! Prvih nekoliko dijelova od 10 pitanja. Na službenoj Farscape konvenciji 2004. Docudot tim uspjeo je sjesti i popričati sa Farscape glumcima. Skupili su dosta zanimljivog materijala.

Intervjue možete skinuti OVDJE.

vijest preuzeta sa Watchfarscape.com.

autor: Rygel   datum: 11 Feb 2006
Status akcija za otkup kvalitetnog SF-a
Zasigurno je mnogima poznato kako je Star Trek Centar, kroz posljednjih nekoliko mjeseci, pokrenuo niz povezanih akcija za otkup kvalitetnog SF-a na hrvatskim TV postajama. Navedene akcije dio su tradicije našeg sitea, koji je u posljednjih nekoliko godina dao obol otkupu Star Treka, a o čemu možete više saznati u Povijesti akcija za otkup Star Treka.

Po zavrąetku prikazivanja Star Treka na hrvatskom televizijskom prostoru nestalo je kvalitetnih SF serija sa svih hrvatskih nacionalnih postaja. Stoga je STC odlučio pokrenuti za akciju za otkup kvalitetnog SF-a od strane HRT-a predloľivąi im serije "Stargate SG-1", "Stargate: Atlantis", "Battlestar Galactica" i "Farscape", a navedenu su akciju podrľali i ostali hrvatski SF siteovi. Nasreću, peticija na HRT Forumu, koju je potpisalo nekoliko stotina osoba, kao i stotine mailova poslanih na adresu HRT-a rezultirali su otkupom "Battlestar Galactice", čiji termin emitiranja joą uvijek nije poznat.

Vođeni idejom kako sve velike hrvatske TV postaje na svome programu stalno imaju barem jednu policijsku, kriminalističku i akcijsku seriju, odlučili smo se proąiriti akciju za otkup kvalitetnog SF-a i na RTL i Novu TV. Iako su obje postaje isprva odbijale mogućnost otkupa SF serija, suočene sa velikim interesom gledatelja, odlučile su promjeniti svojem miąljenje. Tako je RTL najavio kako razmiąlja o otkupu serije "Stargate SG-1", a konačna odluka o otkupu znati će se krajem veljače. S druge strane, Nova TV, kojoj je predloľen otkup serija "Farscape" ili "Babylon 5" ili, pak, nastavak emitiranja "Andromede" (naime, prikazali su samo 1. sezonu dotične serije od njih ukupno pet), nakon nekog vremana je također objavila kako razmiąlja o otkupu spomenutih serija.

Međutim, time borba za otkup SF serija nije gotova, već, ustvari, tek počinje. Naime, nakon ąto smo ih RTL i Novu TV naveli da promjene svoj stav prema otkupu, sada ih je potrebno navesti da ih uistinu i otkupe. Stoga ima ąaljite mailove za otkup SF serija i to:

1. RTL-u (za otkup "Stargatea SG-1") na web-urednik@rtl.hr
2. Novoj TV (za otkup "Farscapea", "Babylona 5" ili "Andromede") na press@novatv.hr i novatv@novatv.hr

Osim toga, u tijeku je akcija za dobivanje povoljnog, stabilnog termina emitiranja "Battlestar Galactice" na HRT-u, a kako se ne bi ponovili propusti iz vremena emitiranja Star Treka. Budući da se radi o premijernoj, novoj seriji, koju hvali i publika i kritika stajaliąta smo kako joj treba dati večernji termin između 20 i 23h na HRT 2, po uzoru na onaj serija "Ekipa za očevid" i "Bez traga". Navedenu inicijativu moľete podrľati mailom na program@hrt.hr, kao i postanjem na HRT Forumu.

autor: Rygel   datum: 30 Jan 2006
Harveyeva mambo koąulja
Sjećate se košulje koju je Harvey (Scorpiusov mentalni klon) nosio u epizodi "Crackers Don't Matter"? Ta košulja i mnoge njoj slične dolaze iz Australske tvrtke koja ih više ne proizvodi. No fanovi nisu zauvijek ostali bez košulje jer ih se može kupiti na loudshirtchipu. Možete pogledati i aukciju na eBayu. Fanovima je ovo možda zadnja prilika da dođu do Harveyeve košulje.

autor: Rygel   datum: 17 Jan 2006

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.