home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Open your ears, or your tentacles, or whatever orifice it is you listen with!"

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Ben Browder sa Thunderbirdsima!
Na put prema Nellis Air Force bazi u Nevadi, Brad Wright, izvršni producent serija Stargate: SG-1 i Stargate: Atlantis, išao je sa glavni glumcima njegovih serija, Ben Browderom i Joe Flaniganom. Svo troje su se provozali na stražnjim sjedalima aviona F-16.

„Sam let bio je odlično iskustvo... Svidjela mi se svaka sekunda leta i od minute kad smo se počeli spuštati pokušavao sam smisliti način na koji bi vožnju mogao ponoviti.“

Više možete pročitati na GateWorldu.

autor: Rygel   datum: 03 Mar 2006
Prvi rođendan SciFi Centar Foruma!
Prije točno godinu dana SFC Forum je otvoren za javnost, te na današnji dan slavi prvi rođendan. Radi se o najaktivnijem SF forumu u Hrvata, kojeg dnevno posjećuje do 60 registriranih članova i 120 gostiju. Komentiraju se sve vrste znanstvene fantastike, od papirnatih do televizijskih izdanja, uz jedinstveni odjel o znanosti.

Stoga, ukoliko želite s nama podijeliti nešto o Jean-Luc Picardu, Williamu Adami, Johnu Crichtonu, Jacku O'Neillu, Lukeu Skywalkeru, Johnu Sheridanu i svim ostalim SF likovima, registrirajte se i registrirajte se i postanite član, napredujte kroz činove, sudjelujte u forumskim brodovima, postajte i najvažnije, družite se i zabavljajte!

autor: Rygel   datum: 27 Feb 2006
Ben Browder i Claudia Black nominirani za nagradu Saturn
Akademija znanstvene fantastike, fantasya i horora je objavila popis nominacija za 32. po redu Saturn nagrade. Ben Browder i Claudia Black su donijeli dvije od tri nominacije seriji na kojoj rade, StarGate: SG-1.

Ben Browder [Cameron Mitchell] je tako nominiran za najboljeg glumca, skupa s Williamom Fichtnerom [Invasion], Jilian McMahon [Nip/Tuck], Matthew Fox [Lost], Wentworth Miller [Prison Break] i Tomom Wellingom [Smallville]. Ovu nagradu je već dva puta osvojio 2005. za Farscape: Peacekeeper Wars, te 2002. za Farscape seriju.

Claudia Black [Vala Mal Doran] je nominirana za najbolju sporednu glumicu, a ostale nominirane su Katee Sackhoff [Battlestar Galactica], Catherine Bell [The Triangle], Allison Mack [Smallville], Michelle Rodriguez [Lost] i Erica Durance [Smallville]. Claudia Black je također već pobrala jednog Saturna i to 2005. za najbolju glumicu (ne sporednu) u Farscape: Peacekeeper Wars.

Dodjela Saturn nagrada je 2. svibnja, u Kaliforniji.

autor: Rygel   datum: 26 Feb 2006
Istina ili samo trač?
Evo jedne zanimljive izjave sa Wonder-Con reporta objavljene na MoviesOnline. Saznajemo koje poslove TokyoPop ima sa Jim Henson kompanijom. Ove jeseni dolazi priča "Labyrinth" i animirana serija "Dark Crystal". Najveću vijestu koju su gospoda iznijela je objava nastavka "Dark Crystala" (redatelj će biti Genndy Tartovski, redatelj "Star Wars: Clone Warsa") koji bi trebao stiće u 2008. godini i "Farscape" projekt na kojem Henson kompanija trenutno radi.

autor: Rygel   datum: 23 Feb 2006

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.