home
novosti

osoblje
epizode
enciklopedija
likovi

galerija

forum
impressum


Crichton: "Open your ears, or your tentacles, or whatever orifice it is you listen with!"

Budući da domaće televizije nisu prikazivale Farscape mnogi ljudi ne znaju ništa o toj seriji. Zato ću sad pokušati objasniti.
Farscape je znanstevnofantastična serija australske produkcije. Farscape je financiran od Jim Henson kompanije, Hallmark Entertainmenta i Sci Fi Channela. Farscape su smislili Rockne S. O'Bannon, Brian Henson, a izvršni producent je David Kemper. Serija je prvi put emitirana 1999. godine, a završila je sa emitiranjem 2003. godine kad je ukinuta zbog prevelikih troškova. Farscape je tako ostao bez kraja i bez znakova za nastavak snimanja. Na kraju ipak je došlo do rješenja. Snimljena je miniserija Farscape: The Peacekeeper wars koja je prikazana u listopadu 2004. godine na Sci Fi Channelu.
Serija se vrti oko astronauta, Johna Crichtona koji je testirajući svoju teoriju ubrzanja svemirske letjelice pomoću Zemljine atmosfera upao u crvotočinu koja ga je dovela na drugi kraj galaksije. Odmah kad je došao zamjerio se PK kapetanu Craisu zbog smrti njegova brata, ali na sreću našao je zaštitu na biomehanoidnom brodu Moyi sa posadom odbjeglih zatvorenika. Kao i gotovo svaka serija, Farscape ima dobre i loše likove. Tako negativce predstavljaju dvije militarističke sile, Peacekeeperi i Scarrani, a pozitivce predstavlja posada Moye.
Da bi se bolje upoznali sa radnjom Farscapea možete pogledati detaljne sadržaje svih epizoda. To bi ukratko bilo to. Nadam se da sam vam uspjeo barem malo odgovoriti na pitanje "Što je Farscape?". Ako imate bilo kakva pitanja posjetite naš forum

Gigi na Adventure Conu
Gigi Edgley (Chiana), Billy Dee Williams (Lando Calrission u Star Wars V & VI), Ron Glass (Shepherd Book u Fireflyu), Peter Mayhew (Chewbacca u Star Wars III, IV, V, VI), Jeremy Bulloch (Boba Fett u Star Wars V, VI) William Mapother (Ethana Rohm iz Izgubljenih), Richard Kiel (Zubo u Bond filovima The Spy Who Loved Me i Moonraker) i Caroline Munro (Bond djevojka u The Spy Who Loved Me) nalaze se na popisu potvrđenih televizijske zvijezda za "Adventure Con show" koja će se održati u Knoxvilleu od 1. do3. lipnja.

Adventure Con je sada pod novom upravom, Las Vegas Autograph Show i imati će novi izgled za 2007. godinu. Kompanija također pomaže pri organizaciji konvencija za popularne Wizard World stripove.

U nadolazećoj konvenciji biti će više multimedijskog sadržaja, više televizijskih zvijezdi, stripova itd. Adventure Con 2007 će se prezentirati ove godine kao nacionalna konvencija, nadajući se da će tako privući fanove iz cijele države.

Za više informacija o konvenciji posjetite www.adventurecon.com.

autor: Rygel   datum: 28 Dec 2006
Gigi Edgley u miniseriji Starter Wife
Gigi Edgley nedavno je putem svog službenog sitea objavila kako se pridružila ekipi miniserije Starter Wife sa Debrom Messing (Willi Grace) u glavnoj ulozi. Radnja serije vrti se oko bivše žene hollywoodskog moćnika koja pokušava započeti novi život nakon razvoda. Miniserija, temeljenu na romanu Gigi Levangie Grazer hvaljeni redatelj Jon Avnet (Pohane zelene rajčice, Crveni ugao), a uz Debru i Gigi u seriji glume Miranda Otto (trilogija Gospodar prstenova, Rat svijetova) i Joe Mantegna (Kum III).

Serija se trenutno snima na lokacijama u Giginoj rodnoj Australiji a snimanje će potrajati sve do 10. veljaće iduće godine. Premijera miniserije također je zakazana za iduću godinu.

Napisao: Miroslav Bartulović

autor: Rygel   datum: 28 Dec 2006
Virginijine svijeće za meditaciju
Budući da u posljednje vrijeme sve manje nastupa na filmu i televiziji, Virginia Hey (Zhaan) posvetila se svojoj prvoj ljubavi: poeziji i meditaciji. Kako bi ljudima diljem svijeta približila svoj način života, Virginia na svome službenom siteu redovito piše svoja zapažanja i novosti.

Posebno valja istaknuti da je, u cilju širenja pozitivnih strana meditacije, osmislila vlastitu kolekciju voštane svijeće za meditaciju. Riječ je o, kako Virginia kaže, predivnim Soy voštanicama koje možete u ovo blagdansko vrijeme kupiti po 20-30% nižoj cijeni. Sve narudžbe možete realizirati putem sitea www.whiteflowerlei.com , Virginia i njen proizvođač obvezuju se na isporuku u roku dva dana nakon primitka narudžbe.

Napisao: Miroslav Bartulović

autor: Rygel   datum: 27 Dec 2006
Novi film Gigi Edgley
Gigi Edgley (Chiana) pridružila se ekipi nadolazećeg SF filma Alien vs. Alien u produkciji Nu Imagea. Radnja filma vrti se oko dva izvanzemaljca koji, nakon pada njihove letjelice na Zemlju, moraju pronaći skriveno oružje sposobno uništiti naš planet, a njihovu civilizaciju baciti u kaos.

Režiju filma potpisuje iskusni televizijski redatelj Matthew Hastings (Blodsuckers), a uz Gigi u filmu nastupaju Jason London (Jason i Argonauti, The Rage: Carrie 2, serija Wildfire), Christa Campbell (serijal Erotic Confessions, The Black Hole), Lorraine Clarkson i Mel Fair. Proračun filma iznosi 3 milijuna USD, a njegova američka premijera zakazana je za 2007. godinu.

Napisao: Miroslav Bartulović

autor: Rygel   datum: 27 Dec 2006

Jeste li gledali farscape?

No posts found in selected forum category.