No posts found in selected forum category.  13. Proving Gorund (Dokazivanje)
Autor : Darko Kučko | Pročitano : 617 | Verzija za ispis
Ocjena
4.7/10
3 Glasova


O'Neill, Teal'c i grupa mladih kadeta se približavaju napuštenom skladištu u nadi da će tamo pronaći Carter i Daniela za koje je O'Neill rekao da su ih oteli Goa'uldi. O'Neill i Teal'c prvi ulaze u skladište, a kada se čuju pucnjevi iznutra mladi vojnici predvođeni poručnikom Elliotom ulijeću u skladište.

Nalaze O'Neilla i Teal'ca onesviještene, a Carter i Daniel su uperili oružje jedno u drugo tvrdeći da je onaj drugi opsjednut Goa'uldom. Neutraliziraju Carter, ali u tom trenutku Daniel govori da je u njemu Goa'uld i sve ih ubija.

Vježba je završila te O'Neill grdi Elliota i njegov tim zbog neuspjeha.

U SGC-u Carter i O'Neill razgovaraju o poručniku Elliotu. O'Neill smatra da je poručnica Hailey briljantna, ali da ostatak tima nema veliku budućnost u SGC-u. Iako je Elliot uspješno završio Zrakoplovnu akademiju, Jack smatra da previše razmišlja, a premalo preuzima inicijativu.

Na drugoj simulaciji O'Neill naređuje poručniku Elliotu da povede svoj tim u skladište gdje vjeruje da se nalazi veoma važan komad goa'uldske tehnologije, ali kada tim uđe otkriva da je to zamka i Elliot naređuje povlačenje, ali jedan njegov čovjek, Grogan, ne uspijeva na vrijeme izaći. O'Neill i ovu vježbu proglašava katastrofom.

U tom trenutku O'Neill prima poziv na mobitel i kadeti čuju riječi "Uporište S-G-C". U tom trenutku grupa vojnika dolazi do pukovnika i traži da preda oružje, a kada on ne posluša naredbu pucaju u njega, ali na sreću samo je lakše ranjen. Nakon što su se riješili vojnika, Elliotova jedinica saznaje da se dogodio napad na SGC i bez obzira na loše rezultate O'Neill dopušta da ga slijede u SGC.

U SGC-u saznaju da je sve osoblje kompromitirano goa'uldskim nanitima, malim strojevima koji su ušli u tijela SGC osoblja. Daniel je vođa i pomoću strane tehnologije kontrolira ostale.

O'Neill ostaje u nadzornoj sobi, a mladi tim šalje u Carteričin laboratorij kako bi otkrili način zaustavljana naninta. Na putu nailaze na Carter koja tvrdil da je zbog svoga iskustva sa simbiontom otporna na nanite. Ipak, ne vjerujući joj vraćaju se O'Neillu kojeg zatiču kako odvezuje stražara. Zbog bojazni da je pukovnik kompromitiran, Elliot ga ubija te preuzima zapovjedništvo.

Tim odlazi do ureda generala Hammonda i nakon borbe uspijevaju uhititi Daniela i Teal'ca. Nakon što poručnik Satterfield pokuša isključiti nanite, uređaj počinje proces samouništenja te napuštaju prostoriju. Ipak, uređaj nije eksplodirao te u sobu ulaze general Hammond i SG-1 i objavljuju da je to sve bila vježba i da su je uspjeli položiti. Ali slavlje kratko traje; poručnica Hailey se nalazi u sobi sa vratima pokušavajući preuzeti kontrolu nad njima vjerujući da je invazija stvarna. U tom trenutku ona je pogođena električnim udarom i pada u nesvijest.

Zvjezdana vrata su se aktivirala i Carter objavljuje da velika količina gama radijacije prodire kroz njih. Goa'uldi su započeli svoj napad. General Hammond naređuje evakuaciju sektora 28, ali Elliot krade karticu od Carter te ulazi u sobu da spasi svoju kolegicu. Uspijeva zatvoriti zjenicu i spasiti je, ali kada ju je podigao otvaraju se protuudarna vrata i general Hammond, SG-1 i ostatak Ellitovog tima ulaze plješćući. Ovo je bio još jedan test u kojem je Elliot dokazao da bi riskirao život za svoga kolegu. Hammond ga obavještava da će biti prebačen u SG-17, a njegovi kolege će dobiti mjesto ovisno o slobodnim mjestima.