| |
No posts found in selected forum category. |
|
|
|
03. Upgrades ( Poboljšanja )
Autor : Darko Kučko | Pročitano : 604 | Verzija za ispis
Tok'ra znanstvenik donosi novi uređaj: Narukvicu koja svojem nositelju daje veliku snagu i brzinu, tj. poboljšava rad cijelog tijela. Anise, Tok'ra znanstvenica, objašnjava generalu Hammondu i SG-1 timu da je cijeli život tražila mističnu tehnologiju koju je napravila izumrla vrsta zvana Atonikes, a koja je starija čak i od Goa'ulda. Nešto u Tok'ra fizionomiji sprječava upotrebu uređaja; vjerojatno prisutnost simbionta, te zbog toga Anise želi započeti eksperiment na O'Neillu, Carter i Jacksonu.
Iako skeptični, pripadnici tima pristaju na eksperiment, te pukovnik O'Neill prvi dobiva narukvicu. Nakon nekoliko sati O'Neill počinje pokazivati povećanu snagu i brzinu. U sparing borbi ruši Teal'ca , a Danielovu knjigu uspjeva pročitati u nekoliko sekundi.
Potaknuta uspjehom, Anise odlučuje nastaviti sa eksperimentom te Carter i Daniel dobivaju narukvice. Trebalo je samo nekoliko sati da se i na njima počnu viđati rezultati. Carter mnogo bolje vidi u mraku i napisala tisuću stranica o fizici crvotočine u samo dva sta, dok je Daniel mogao pročitati knjigu u samo nekoliko sekundi.
Članovi tima su nemirni, zbog povećanog metabolizma stalno jedu, a O'Neill predlaže generalu da svoje nove sposobnosti upotrijebe protiv Goa'ulda. Hammond ih ipak odbija staviti u aktivnu službu jer nemaju potpunu kontrolu nad svojim novim sposobnostima. Dr. Fraiser osmišljava teoriju da narukvice na SG-1 tim imaju sličan utjecaj kao droge, također su pokupili virus koji ispušta narukvica kako bi bolje komunicirala sa svojim nositeljem.
Prema doktoričinom savjetu, a protivno željama Anise, Hammond naređuje skidanje narukvica dok se bolje ne istraže posljedice njihovog korištenja. Tim nije oduševljen tom naredbom, ali nakon što ih nisu mogli skinuti, bivaju prisiljeni nastavit sa testom.
Zatvoreni u bazi, O'Neill, Carter i Jackson bježe iz baze u lokalni restoran gdje uletavaju u tučnjavu. Hammond jednostavno ne zna što da napravi s njima, a njegove probleme još više poveća izvješće dr. Frasier da se pojavljuju prvi simptomi otkazivanja organa.
U međuvremenu se Anise javila Tok'ra Vijeću i dobila podatak da Apophis gradi novi borbeni brod, te da je pokušaj sabotaže propao. Vijeće predlaže da SG-1 tim iskoristi svoje nove sposobnosti i uništi novi brod.
Vidjevši da su izmanipulirani od Tok'ra, Hammond odbija dati naredbu, ali SG-1 se svejedno počeo pripremati za zadatak. Protivno naredbama preuzimaju kontrolu nad kontrolnom sobom te prolaze kroz vrata. U veoma kratkom roku uništavaju jedinicu Jaffa koji su čuvali vrata i ušli su u nedovršeni brod.
Daniel je uočava dvije poluge naquaada, temelj goa'uldske tehnologije, te ih uzima i kreće prema izlazu. U međuvremenu su Jack i Sam postavili C-4 eksploziv u rashladni sustav broda. Na izlasku Daniel kolabrila, a njegova narukvica je pala. Isto se dogođa Jacku i Sam, samo što je njih dvoje dijeli energetsko polje. Na Zemlji Anise i dr. Fraiser otkrivaju da tijelo počne proizvoditi antitijelo koje nakon nekog vremena pobijedi virus narukvice, te narukvica otpadne. To otkriće je dalo novo svijetlo zbog čega su Atonieksi izumrli.
Teal'c je poslan da spasi SG-1 tim. Došavši na planet, pri izlazu iz broda nailazi na Daniela kojeg je odvodi prema vratima, ali Sam je dalje zarobljena iza energetskog polja, a Jack je ne želi napustiti. Kada su bombe eksplodirale, polje je nestalo te Jack i Sam u zadnjem trenutku napuštaju brod.
Nakon povratka u bazu Jack, Sam i Daniel se ispričavaju generalu Hammondu zbog svoga ponašanja, ali general im oprašta jer su bili pod utjecajem strane tehnologije. Anise se također ispričava zbog problema koje je izazvalo njezino otkriće, ali je sretna što je zadatak uspio i da su se svi uspjeli vratiti živi i zdravi.
|
|
|
 |
|
 |