No posts found in selected forum category.  Prva serija
Autor : | Pročitano : 1198 | Verzija za ispis
Ocjena
0/10
0 Glasova
Stargate romani su malo poznati nastavci na kultni film Zvjezdana vrata iz 1994. Pojavili su se bar 2 godine prije televizijske serije Stargate SG-1.

Svaki od pet romana sadrži priču punu akcije i drame i opisuje djelovanja dr. Jacksona i pukovnika O'Neila u donošenju slobode stanovnicima Abydosa. Romane su odobrili tvorci Stargate filma Dean Devlin i Roland Emmerich (za razliku od TV serije) te oni prema tvorcima predstavljaju pravi nastavak priče o Zvjezdanim vratima koju je serija "pokvarila". Dakle, ovi romani nemaju veze sa serijom i predstavljaju alternativni nastavak na film. Romane je napisao Bill McCay.
Stargate Knjiga Prva: "Rebellion"


Prvi roman počinje s Jackom i Danielom na Abydosu. Oni pokušavaju održati rudnike kvarca aktivnima dok se obračunavaju s apatičnim lokalnim administratorom velike rudarske korporacije. Za to vrijeme, Hathor, Raova bivša ljubavnica, se budi i saznaje da je Ra nestao. Pomoću Ptaha uzima ratni brod i odlazi na Abydos gdje otkriva da je Ra poginuo u nekakvoj eksploziji. Usred političke noćne more na Abydosu, Hathor slijeće na planet. Ljudi uspjevaju pobijediti Hathor koja pobježe kroz Zvjezdana vrata.

Stargate Knjiga Druga: "Retaliation"


U drugom romanu, stanovnici Abydosa su u kaosu. Nakon Hathorinog napada i lošeg tretiranja Nagadanaca od strane rudarske koalicije stvaraju se frakcije među mlađom generacijom koje žele svrgnuti starješine Nagade i iskoristiti moć u svoju korist. Hathor se vraća i tajno se ubacuje u grad Nagadu i počinje stvarati sumnju i nepovjerenje među građanima grada. on. U kritičnom trenutku, ona dobija priliku i preotima jedan brod Raove stare armade. Ali u pokušaju osvajanja Abydosa, brod je napadnut i automatski su aktivirane mjere obrane koje ciljaju piramidu sa Zvjezdanim vratima tako prijeteći jedinom sredstvu za povratak kući dr. Jacksonu i pukovniku O'Neilu.

Stargate Knjiga Treća: "Retribution"


U trećem romanu, na Zemlji, nakon što su za dlaku izbjegli uništenje Zvjezdanih vrata, pukovnik O'Neil mora pomoći izbjeglicama s Abydosa koji se pokušavaju uklopiti u novu sredinu dok dr. Jackson pokušava uvjeriti svijet u istinitost avantura koje je prošao s druge strane Zvjezdanih Vrata i opasnost od Hathorinog superbroda. Ali uz pomoć malog petljanja po Zvjezdanim vratima, ekipa se uspjeva ubaciti u Hathorin Milijunljetni brod i uvjeriti mnoštvo Setima, članova posade, da se pobune protiv Hathor koju nisu u stvari nikad niti voljeli jer je uništila njihovu vrstu na planeti Ombos. Uz pomoć Nekhtija, mladog Setima i sina velikog Ushabtija sa Ombosa, O'Neil i Jackson uspjevaju uništiti Milijunljetni brod i spasiti Zemlju od uništenja.

Stargate Knjiga Četvrta: "Reconnaissance"


Pošto više nema Hathor, može se nastaviti s otkrivanjem novih svjetova. Pukovnik O'Neil i dr. Jackson vode Abydance na prvu misiju kolonizacije, na crveni planet Ballas. No, pri pokušaju stvaranja novog života, pojavljuju se stari problemi, Abydanci se suprotstavljaju O'Neilovim zapovijedima. Da se stvar pogorša, jedna izviđačka ekipa otkriva drevnu tvrđavu ispod tisućljetne prašine i korova, punu raznih tehnoloških igračaka. Ali oni nisu sami u toj misterioznoj nastambi, članovi prve rase koju je Raova rasa porobila istražuju također zgradu u potrazi za korisnom tehnologijom. Dolazi do obračuna i sama Zvjezdana vrata stradavaju u bitci.

Stargate Knjiga Peta: "Resistance"


Ballas i Zemlja su odsječeni jedan od drugoga, a mačkolika bića na Ballasu teroriziraju malu koloniju Abydanaca i Zemljana. Očajni, kolonisti pokušavaju osigurati svoj novi dom od ove napasti. Uz malo planiranja uspjevaju iskoristiti drevni grad kako bi eliminirali mačju prijetnju i spriječili gubitak ljudskih života. Ovo je zadnji roman u originalnoj Stargate seriji.