No posts found in selected forum category.  Tok'ra
Autor : | Pročitano : 1397 | Verzija za ispis
Ocjena
9/10
6 Glasova
Bez obzira što su iste vrste kao Goa'uldi, Tok're cijeli svoj život vode rat protiv Goa'ulda. Prije dvije tisuće godina goa'uldska kraljica Egeria je otkrila pravu narav svoje vrste te se odlučila okrenuti pravilima Raa i Gospodara svjetova. Svi njezini potomci su genetski promijenjeni da slijede njezine ideale te se na taj način pokret Tok'ra (što znači "protiv Ra") rodio.

Tok'ra su uvijek u bijegu, mijenjajući lokacije svojih baza svakih par godina. Tok're djeluju iz više baza jer je tako smanjena mogućnost da budu svi uništeni prilikom napada. Žive u podzemnim tunelima koji rastu iz posebnih kristala. Kada jednom stignu na planet, odmah se povlače u zemlju sa svojim kristalim te pomoću njih počinju raditi koridore i takav način im je pomogao preživjeti tisuće godina.

Često su Tok'ra operativci poslani da se uvuku u redove Gospodara svjetova sa ciljem ometanja njihov planova. Tok're imaju mnoge špijune u redovima Goa'ulda diljem galaksije koji su rijetko otkriveni.

Tok're su vođene od strane Tok'ra Velikog Vijeća. U svakom trenutku više je aktivnih baza, ali uvijek je jedna baza veća od ostalih te djeluje kao privremni matični planet. Od kada je SG-1 tim stupio u kontakt s njima, Tok're su se preselili na pustinjski planet Vorash, a kasnije na pošumljeni planet Revanna. Kada ih je Goa'uld Zipacna (u službi Anubisa) otkrio, njihova glavna baza je uništena do temelja, a preživjeli su samo oni pripadnici Tok'ra koji su bili u drugim, manjim bazama ili na zadacima.

Iako je otpor preživio velike gubitke u zadnje vrijeme, oni su odlučniji nego ikada da maknu Goa'ulde sa lica galaksije. Njihov dugoročni cilj ja da se Gospodari svjetova međusobno svađaju tako da se niti jedan od njih ne domogne velike moći.