No posts found in selected forum category.  Jaffa ratnici
Autor : | Pročitano : 1529 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
1 Glasova
Jaffa ratnici su robovi Goa'uldima. To su ljudi iz mnogih svjetova i mnogima je ugrađen Goa'uld simbiont. Jaffe imaju jak osjećaj časti i zahvaljujući simbiontima u njihovom tijelu postali su veliki ratnici. Vrijeme implantacije je oko 10. god. i ako je Jaffa dovoljno poštivan u zajednici prisustvuje prim'tah ceremoniji u kojoj se mladom Jaffa ratniku implantira goa'uldski simbiont, obećavajući dug i zdrav život. Jaffa koji ne primi simbionta u pubertetskoj dobi, zahvaljujući genetskim modifikacijama od strane Goa'ulda, umire od raspada imuno sustava. Odrasli Jaffa umire bez simbionta za nekoliko sati.

U zadnjim godinama, od kada je Jaffa Teal'c izdao svoga gospodara Apophisa te postao shol'va, mnogi Jaffa ratnici preispituju svoje vjerovanje da su Gou'uldi bogovi. Mnogi su kažnjeni zbog okretanja protiv svojih gospodara, ali mnogi su preživjeli i osnovali Hak'tyl, pokret otpora s ciljem dovođenja što većeg broja Jaffa ratnika. Zbog raštrkanosti Jaffa po cijeloj galaksiji, mnogi su odbili preispitivati svoje vjerovanje u Goa'ulde kao bogove.

Svi Jaffae vjeruju u zagrobni život. Jaffe koji služe Goa'uldima vjeruju da će biti poštovani u zagrobnom životu zbog svoje junačke smrti. Oni Jaffe koji su se pobunili vjeruju da će njihove duše (kalach) otići u Kheb gdje će živjeti bez simbionta.