No posts found in selected forum category.  Ascheni
Autor : | Pročitano : 1621 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
3 Glasova
AschenAscheni su ljudska vrsta, barem sto godina naprednija nego Zemlja u tehnologiji. Po ljudskim standardima Ascheni imaju malo osobnosti te nemaju smisao za humor ali zato su veoma inteligentni.

Ascheni su osnivači Aschenske Konfederacije, ali vrste koje se nalaze u Konfederaciji nisu poznate jer Ascheni vrstu koja pristupi savezu polaku zbriše sa lica planeta. Ascheni su izmislili genetsko oružje koje polako sprječava drugu vrstu da se razmnožava i kada se broj te vrste smanji na odgovarajući broj, Ascheni ih jednostavno unište te zatrpaju njihovu kulturu pod zemlju. Nakon što Ascheni zauzmu planet teraformiraju ga tako da postane pogodan za poljoprivredu te da udovolji njihovom načinu života.

Zemlja je jedva izbjegla savezništvo sa Aschenima zahvaljujući doktoru Danielu Jacksonu koji je uspješno preveo članak jednih novina na jednom od osvojenih planeta gdje je pisalo "Cjepivo Aschena uzrokuje sterilitet".

AscheniPrije kontakta sa SG-1 timom Ascheni nisu znali za putovanje putem vratiju jer nisu bili sposobni aktivirati vrata. Umjesto toga oni su za svemirsko putovanje koristili međuzvjezdane brodove. Ascheni su još prijetnja Zemlji i njezinim saveznicima, ali pošto nemaju adresa za putovanje mala je vjerovatnost da će se moći koristiti vratima za putovanje. Ipak SG-1 tim im je dao kordinate planeta blizu crne rupe.