No posts found in selected forum category.  Ancienti
Autor : | Pročitano : 1707 | Verzija za ispis
Ocjena
8.7/10
14 Glasova
Kao tvorci sustava Zvjezdanih vrata, Ancienti su ostavili dubok trag u povijesti brojnih svjetova diljem naše galaksije, ali i šire. Radilo se o rasi iznimno naprednih humanoida koja je, prema pričanju Asgarda, odavno napustilia naš dio svemira. Štoviše, dio Ancienta naučio je kako uzići na višu razinu postojanja nakon što je galaksiju poharala velika kuga. Iako su mnogi od njih pomrli, ipak ih se nekolicina spasila preselivši se u novo stanište, izvan utjecaja sila koje djeluju u našoj razini svemira.

Nekoć su bili ključni članovi saveza četiri velike rase koji je osiguravao mir i napredak u galaksiji i šire. Savez su, uz njih, činili Asgardi, Noxi i Furlingsi. Prije nekoliko milijuna godina Ancienti su nastanjivali i Zemlju, a možda su čak i potekli sa Zemlje. Jedna od Ancientica imenom Ayiana, pronađena od strane SG tima, milijunima je godina bila zakopana ispod arktičkog leda. I dok je Ayiana ostala na Zemlji, njeni sunarodnjaci su ju napustili, premjestivši legendarni grad Atlantis sa Zemlje u udaljenu galaksiju Pegaz. Navedena seoba dogodila se prije 5-10 milijuna godina.

Naselivši se u galaksiji Pegaz, Ancienti su posijali humanoidni život na stotinama planeta, baš kao što su to davno prije učinili i u našoj galaksiji. Milijunima su godina živjeli u miru i blagostanju, sve dok nisu došli na planet na kojemu je obitavao opasan neprijatelj - Wraithi. Ancienti se nikad prije nisu susreli sa rasom tehnološki razvijenom kao i oni. Wraithi su se uskoro probudili i počeli napadati mnoge naseljene svjetove u galaksiji, hraneći se njihovim stanovnicima. Ancienti su gubili rat i uskoro je napadnut i sam Atlantis. Gradski štitovi odbili su napade moćnog wraithskog naoružanja, ali to nije zaustavilo daljnje napade. Uvidjevši kako su poraženi, Ancienti su potppili Atlantis kako ga neprijatelj nikada ne bi osvojio. Preživjeli Ancienti poslužili su se Zvjezdanim vratima smještenima u gradu i pobjegli nazad na Zemlju. Ondje su se najvjerojatnije uklopili u ljudsku civilizaciju pričajući priče o potopljenom gradu Atlantisu koje su kasnije prerasle u ljudsku legendu o potonulom kontinentu Atlantidi. Nije poznato je li navedena skupina Ancienta dosegla višu razinu postojanja ili se u potpunosti asimilirala u ljudsko društvo.

Sustav Zvjezdanih vrata zorno pokazuje kako su Ancienti bili jedna od najrazvijenijih vrsta u svemiru. Uspjeli su stvoriti Zvjezdana vrata, ali što je još važnije, uspjeli su ih raspršiti diljem naše galaksije pa čak i izvan nje. Osmislili su tehnologiju pomoću koje su mogli zaustaviti vrijeme ili ga čak vratiti nekoliko sati unatrag. Imali su vrlo razvijenu medicinu. Stvorili su uređaje koji su im omogućavali da poboljšaju karakteristike humanoidne DNK, ožive mrtve organizme i sl.

Preselivši se na višu razinu postojanja Ancienti su oformili poseban kodeks ponašanja prema bićima na nižem, tjelesnom nivou. Odlučili su ukinuti svoje kontakte sa bićima na nižoj razini postojanja. Komunikaciju sa pojedincima na nižoj razini postojanja smatraju kršenjem svog zakona, dok pomaganje nižim bićima da dosegnu viši nivo postojjanja smatraju prijestupom dostojnim izopćavanja iz ancientskog društva. Miješanje u razvoj civilizacija na nižim razinama postojanja strogo je zabranjeno. U slučajevima kršenja navedenih zakona Ancienti su u stanju uništiti čitave civilizacje, ostavivši pritom na odgovornima za navedene pogreške da se nose sa grižnjom savijesti ili ih vraćajući na nižu razinu postojanja. Iako se ponekad čine surovima, Ancienti ipak posjeduju istančan moral koji ih vodi u većini njihovih akcija.

U stanju su se pojaviti u ljudskom obliku ili ga preuzeti zastalno, a da bi se ponovno vratili u bestjelesni oblik neophodna im je pomoć drugih Ancienta. U stanju su kontrolirati vremenske prilike, pretvarajući sunčan dan u zastrašujuću oluju. Štoviše, sposobni su manipulirati munjama kao oružjem u borbi protiv neprijatelja, bilo na kopnu, bilo u zraku.

Dio Ancienta želio je da im se druga bića pokoravaju i služe im kao bogovima. Navedena skupina Ancienta imenom Oriji, ne podnosi one koji ih ne prihvaćaju za bogove i takve nastoje u potpunosti istrijebiti.

OrlinShifuAncienti u kafiću na višoj razini postojanja