No posts found in selected forum category.  Zat'ni'katel
Autor : | Pročitano : 1341 | Verzija za ispis
Ocjena
8.4/10
7 Glasova
Riječ je o ručnom goa'uldskom oružju, napravljenom po uzoru na zmiju sklupčanu u obliku slova S. Navedenome je oružju Jack O'Neill nadjenuo ime zat pištolj ("zat gun"). Zat emitira drugačiji oblik energije, mnogo slabiji od onog kod štapnog naoružanja. Prvi hitac obično onesvijesti žrtvu i izazove joj nesnosnu bol, drugi hitac ju ubije, dok ju treći uzastopni hitac dezintegrira.

Prvi susret SG-1 tima sa zatovima desio se nakon što se SG-1 tim uspješno inflitrirao na Apophisov brod koji je po prvi puta krenuo napasti Zemlju. Iako su se zatovi pokazali vrlo uspješnima u većini situacija, to nije bio slučaj tijekom sukoba između SG-1 tima i Replikatora koji su, zaustavivši se na trenutak, upili energiju zatova i još odlučnije krenuli u napad.

Susrevši se s tuđinskim lovcem na glave po imenu Aris Boch, SG-1 tim otkrio je kako Boch posjeduje oklop koji ga štiti od zatovih energetskih izboja. Osim toga, zat se pokazao i kao efikasno oružje prilikom susreta s neobičnim energetskim kukcima koji nisu napadali osobe pogođene energetskim izbojem iz zata.