No posts found in selected forum category.  Naquadah
Autor : | Pročitano : 1446 | Verzija za ispis
Ocjena
6.8/10
4 Glasova
Naquadah je teški metal korišten pri izgradnji Zvjezdanih vrata, ali i mnogobrojne druge ancientske i goa'uldske tehnologije. Štoviše, naquadah je element na kojemu se bazira cjelokupna goa'uldska tehnologija. Osim toga, riječ je o, naizgled, jedinom materijalu koji može podnijeti divovske energetske izboje potrebne za stvaranje stabilne crvotočine.

Važno je naglasiti kako naquadah posjeduje izražena eksplozivna svojstva i stoga se koristi pri pojačavanju snage konvencionalnih ili, pak, nuklearnih eksplozivnih naprava. Osim u krutom obliku naquadah je moguće naći i u tekućem obliku, te u obliku naquadrie koja je mnogo nestabilnija i razornija od klasičnog naquadaha. Tekući naquadah koristi se za napajanje štapnog oružja, a vrlo vjerojatno i drugih oblika goa'uldskog naoružanja.

Osim toga, naquadah je i dio goa'uldskog genetičkog profila. Prisutnost naquadaha u organizmu pruža Goa'uldima, ili osobama koje su imale simbionta u sebi (poput Samanthe Carter), mogućnost uporabe raznih vrsta goa'uldske tehnologije; poput energetske narukvice ili pak priručnog uređaja za liječenje. Osim toga, naquadah im omogućuje da osjete prisutnost drugih Goa'ulda na nekoliko metara udaljenosti.