No posts found in selected forum category.  Abydos
Autor : | Pročitano : 1363 | Verzija za ispis
Ocjena
10/10
4 Glasova
Abydos je prvi svijet kojeg je posjetila vojska SAD-a kada su Zvjezdana vrata prvi puta otvorena u moderno doba u 1990-ima. Od svih planeta u mreži Zvjezdanih vrata, Abydos je najbliži Zemlji.

Cijeli svijet je jedna velika pustinja u kojoj živi agrarna populacija pustinjskih ljudi koje je prije nekoliko tisuća godina sa Zemlje odveo Ra. Ovaj planet je bio jedna od Raovih najvažnijih baza u kojoj su stanovnici iskopavali rudu naquadah o kojoj je ovisila njegova tehnologija. Nakon što je protjeran sa Zemlje Ra je na Abydosu, bojeći se ustanka, zabranio čitanje i pisanje.

Vođa Abydoniaca je Kasuf. Narod je prilično primitivan, orijentiran na rad. Odjeća je primjerena pustinjskoj klimi, nose ogrtače i pokrivala za glavu tipična za velike vrućine. Oko Abydosa kruže tri mjeseca koji formiraju Abydosov simbol za točku polaska na Zvjezdanim vratima.

Nastambe u kojima Abydonianci žive napravljene su od kamena u obliku pećina koje su povezane tunelima i predstavljaju skrovište od Goa'ulda i strašnih pješčanih oluja.

Od faune poznata su dva životinjska oblika, Mastadge, koji izgleda kao kombinacija bika i konja koji posjeduje istančan osjet mirisa i kojeg su stanovnici udomaćili i malih rogatih reptila koje Abydonianci koriste za prehranu.

Planet je bogat brojnim arheološkim nalazištima, uključujući i platformu (piramidu) za slijetanje goa'uldskih brodova. Na planeti je pronađena prostorija u kojoj se nalazi Raova karta Zvjezdanih vrata diljem galaksije koju je pronašao dr. Daniel Jackson. Također je otkrivena i tajna prostorija koja je sadržavala važne podatke o Ancientima i Izgubljenom gradu koji sadrži njihovo napredno oružje.

Tijekom Anubisovog napada naprednim oružjem, površina Abydosa sa svim biljnim i životinjskim životom je sravnjena sa zemljom. Cijela populacija je poginula, ali uz pomoć Ome Desale uznesena je na viši nivo postojanja.